Un senglar ataca una gossa a Mira-sol

L'agressió es produïa dilluns, 27 d'abril, al vespre, als jardins del davant de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Un senglar adult ha atacat una gossa als jardins que hi ha entre el carrer de Jaume I i de Ramon Muntaner, a Mira-sol, al davant de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Un atac que es produïa aquest dilluns, 27 d'abril, a les 20.45 hores.

Com ha explicat Glòria Maese, propietària de la gossa que va patir l'atac, “estàvem passejant els gossos al vespre i, de sobte, quan la meva gossa estava jugant a la gespa, l'animal la va envestir”. Maese explica que “l'animal anava sol, devia pesar gairebé 60 quilos, i la gossa no s'havia mostrat hostil, estava jugant a la gespa”.

Després de dues envestides, Maese va aconseguir fer fugir l'animal. “Jo i l'altra persona que estàvem allà vam començar a picar de mans per espantar l'animal, i quan vaig agafar la gossa vaig veure que tenia cops, però afortunadament estava bé”.

Una problemàtica que ve de lluny

Normalment, es mouen en grup. FOTO: Cedida

Glòria Maese ha explicat que ja fa temps que els veïns de la zona demanen que es busqui alguna solució al problema dels porcs senglars. “Com a veïna del carrer de Ramon Muntaner, número 56, vaig recollir signatures dels veïns i les vaig registrar una a una a l'Ajuntament, però encara no hem rebut cap resposta”.

I és que, com explica, “quan arriba el bon temps, baixen els senglars, i cada cop n'hi ha més. Normalment, dos de grans i sis de petits. Aquest anava sol, i l'atac a la gossa posa de manifest que són perillosos”.

Els senglars provoquen altres problemes a la zona, com ara el terra remogut, així com afectacions al trànsit. “Ahir mateix, al vespre, els senglars es passejaven pel carrer de davant de l'estació, i els petits fan carreres, cosa que és perillós per als vehicles”, afegeix Maese. “A més, si ha atacat una gossa, qui diu que no pot atacar un infant?”, apunta.

Maese, com altres veïns de la zona, també demana més llum a la zona per evitar ensurts, així com que no se'ls doni menjar als animals, i solucions per part de l'administració a aquesta situació.

 
Comentaris

Destaquem