Una antena de telefonia mòbil a l’església de Bellaterra

A principis d’aquest any 2016, els veïns i veïnes de l’església de la Santa Creu de Bellaterra van veure com començava la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil a la seva parròquia. L’antena, propietat de l’operadora de telefonia Vodafone, s’alça des del pati de darrere l’església fins dalt del campanar.


Per la seva banda, uns quants veïns han creat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org. Demanen l’aturament de les obres i es dirigeixen al Bisbat de Terrassa; Ramon Andreu, president de l’EMD de Bellaterra i Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola.


Segons fonts de l’església, el moviment veïnal ha fet aturar el procés i el seu funcionament resta pendent d’una decisió entre l’empresa i el ministeri.


Bellaterra no és el primer municipi que es veu afectat per l’inici d’unes obres de telefonia sense previ avís. El barri de les Caneletes, el Turonet i Serraparera de Cerdanyola també estan en reivindicació. La Plataforma Antirepetidors de Telefonia Mòbil de Cerdanyola del Vallès reclama treure les antenes de telefonia mòbil fora del nucli urbà, l’elaboració d’un pla d’antenes municipal i la derogació de la Llei de telecomunicacions de l’any 2014, la qual permet a les empreses actuar sense llicència de l’Ajuntament ni notificar els veïns. 

Laia Tardós Roda

Situació d’alarma

Els efectes de les radiacions electromagnètiques provoquen confusió i alarma entre la població. A més a més, l’antena es troba al nucli urbà del municipi i dins del pati dels infants del Grup Escolta Bellaterra.

 
Comentaris

Destaquem