Una completa ruta en bici que culmina al cim del Tibidabo

L’itinerari trepitja poc l’asfalt i recorre alguns dels racons més emblemàtics de la serra de Collserola

Es tracta d’un itinerari amb trams pronunciats de pujada i baixades que ens permetran recuperar les forces. Des de la plaça del Rotary agafem el camí de Can Borrell i poc abans d’arribar al restaurant girem a l’esquerra en direcció el coll de la Torreferrera. No deixem el camí i seguim cap a la Torre Cendrera i la masia de Can Codonyers.

Entrem al terme municipal de Cerdanyola i ens dirigim al Centre d’Informació de Can Coll. Abans d’arribar voregem Can Coll per l’esquerra i arribem fins al berenador, per on passa la carretera BV-1415. Agafem la pista en direcció a Can Cerdà fins a la font dels Caçadors. Després ens dirigim cap a la serra d’en Fotjà i seguim el camí carener fins al Forat del Vent. Travessem la carretera i agafem el camí de les Aigües fins a arribar al Turó de Santa Maria i més endavant a la nova Font Groga.

Fem un tros de carretera de l’Arrabassada en direcció a Sant Cugat i de seguida agafem el trencall que es dirigeix al Tibidabo, deixant a l’esquerra la Font de la Salamandra. Iniciem l’ascens al Tibidabo per un camí de sorra que passa per darrere del Gran Hotel La Florida i el temple del Tibidabo. Fet el cim, iniciem el descens fins a arribar a l’estació de Baixador de Vallvidrera, per tornar amb tren fins a Sant Cugat.

Fitxa tècnica

Mitjà de transport: Bicicleta i tren

 

Tema: Paisatge

 

Dificultat: Aficionat, moderada

 

Duració: 2 hores i 30 minuts

 

Distància: 24 km.

 

Desnivell acumulat: 1.756 metres

 

Inici: Plaça del Rotary

 

Final: Estació FGC Baixador de Vallvidrera

 

Font: Parc Natural de Collserola

 
Comentaris

Destaquem