Una de cada 8 dones desenvoluparà Càncer de mama al llarg de la seva vida

Aquest dijous, 19 d'octubre, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

El Càncer de mama és el càncer més freqüent i més mortal en les dones. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, al 2016, va representar el 28% de tots els tumors malignes en dones i va tenir una taxa de mortalitat a Catalunya de 12,1 defuncions per cada 100.000 dones. Aquesta taxa, però, disminueix un 2,6% cada any des de 1994, segons xifres de la Generalitat.

En aquesta disminució de la mortalitat els programes de cribratge amb mamografia són claus, ja que aquests augmenten les possibilitats de curació dels càncers detectats precoçment, fins al punt que poden disminuir la mortalitat per aquest tumor entre un 25 i un 35%.

En l’actualitat, el Pla director d’oncologia del Departament de Salut du a terme un programa de cribratge adreçat a totes les dones de 50 a 69 anys que viuen a Catalunya, que consisteix a practicar una mamografia cada dos anys a les dones compreses entre aquestes dues edats, període de major risc.

Cal recordar que una de cada vuit dones desenvoluparà un Càncer de mama al llarg de la seva vida. Tot i això, la supervivència per càncer de mama ha millorat notablement en els darrers anys. Les mamografies periòdiques i l’avenç en els tractaments permeten taxes de curació del 90%.

Un any més, Sant Cugat se suma als actes de commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama que se celebra aquest dijous, 19 d'octubre. En aquest cas, a les 19:30 hores, a la plaça de la Vila, la tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, i la presidenta de la delegació local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Marta Martí, commemoraran aquesta data. Durant la jornada, l'Ajuntament lluirà una pancarta a la seva façana.

 
Comentaris

Destaquem