Una dona protesta despullada a les portes de l'Ajuntament pel dret a viure a Sant Cugat

Reclama que l'administració l'ajudi a trobar una solució a la seva situació personal

Una veïna de Sant Cugat del Vallès protesta nua a les portes de l'Ajuntament de la vila reclamant el dret a un habitatge digne a la ciutat. Iolanda s'ha instal·lat a la plaça de la Vila, sense roba, la tarda d'aquest dimecres, 12 de setembre, amb cartells on es podien llegir frases com "El Ajuntament te deja en pelotas", "En esta ciudad no hay pisos tutelados; no interesa esa gente" o "El Ajuntament de Sant Cugat del Vallès tiene un màster en corrupción".

Iolanda ha explicat el seu cas al TOT Sant Cugat. Segons afirma, viu amb una persona "i intento buscar un lloc més tranquil per tenir una distància amb aquesta persona, i els pisos i les habitacions estan a uns preus abusius". Davant aquesta situació, ha denunciat que "vas a Serveis Socials, perquè tu tens uns recursos, i et diuen que t'aguantis; que si tinc algun problema amb aquesta persona, ho parli amb la treballadora social del CAP, però no tinc visita fins al 18 d'octubre, i a la nit, hi ha tal pressió a la casa que no es pot ni dormir. El que menys m'interessa per la meva salut és estar en aquest lloc".

"No em puc esperar més", ha lamentat, afegint que "com això és un espai públic, doncs dormiré a l'Ajuntament". En aquest sentit, ha lamentat la falta d'ajuda rebuda. "Amb el pressupost que té l'Ajuntament de Sant Cugat, és una vergonya que no hi hagi ni un sol pis tutelat. Els pisos de protecció oficial són inexistents, i si estan, estan destinats a persones concretes que ja saben qui són. No és mira per la gent", ha apuntat.

"Busco que em donin una solució, perquè no poden deixar a una persona de qualsevol manera tirada al carrer. Una persona que no té altres mitjans per sortir-se'n, no la poden deixar al carrer com si res. T'han de donar un sostre; segons la Constitució, tothom té dret a l'habitatge digne. I no és solament per mi. Hi ha moltíssimes famílies que han de dependre dels pares, que estan fins al coll. És una vergonya que això passi", ha sentenciat.

Policia Local i Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat estan parlant amb Iolanda per intentar trobar una solució a la seva situació, i ha estat traslladada a Mútua de Terrassa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem