Una escola religiosa vol construir un centre educatiu a La Floresta

Els veïns de la zona estan preocupats perquè això els pot generar problemes de mobilitat i l'Ajuntament els ha enviat una carta assegurant que les obres no començaran, com a mínim, fins al 2019

L'escola religiosa Sinergy Cristian School vol construir un centre educatiu a La Floresta. El veïns i veïnes de la zona han mostrat preocupació perquè entenen que això els generarà problemes de mobilitat. De fet, han col·locat pancartes en la zona, mostrant la seva discomformitat amb la creació del centre. L'escola es vol construir en un terreny situat al Passeig de Til·lers. De totes maneres, davant les queixes veïnals, l'Ajuntament ha enviat una carta als habitants de la zona explicant el procés, i assegura que les obres no començaran, com a mínim, fins al 2019.

Segons l'Ajuntament, ja fa un temps que els propietaris del terreny on es pretén construir el centre han mostrat interès en realitzar-ho. De moment, però, només hi ha hagut algunes converses entre els propietaris i l'Ajuntament, que encara no ha rebut cap projecte concret per part dels interessats. S'havia especulat amb la possibilitat que el centre pogués estar enllestit pel curs vinent, però l'Ajuntament ho descarta per complet.

Tot i això, el concistori assegura que el terreny compleix el planejament urbanístic, que defineix quin tipus de projectes poden fer-se a La Floresta (residencials, recreatius, culturals, religiosos i esportius), en el que s'hi adecua un centre educatiu, segons l'Ajuntament.

A més, els veïns i veïnes de la zona han mostrat preocupació perquè la construcció del centre poc afectar-los, per exemple, en temes de mobilitat. L'Ajuntament assegura que, a banda de realitzar tots els tràmits necessaris, que encara no s'han iniciat, els propietaris del terreny hauran de comptar amb el vist-i-blau del consistori, que estudiarà amb deteniment el projecte per veure si compleix amb els paràmetres de la normativa urbanística i, a més, evitar que provoqui problemes de trànsit.

Els tràmits que encara s'han de fer

Si bé és cert que, segons Sinergy Cristian School, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja ha aprovat la construcció de l'escola, els propietaris encara necessiten passar per un seguit de tràmits que, segons l'Ajuntament, són aquests:
 

1.- Aprovació inicial, informació al públic (1 mes) i aprovació definitiva, del projecte d'urbanització del nou vial i de l'espai verd.
 

2.- Exposició al públic (1 mes) i aprovació del Projecte de Reparcel·lació voluntària (per la cessió dels terrenys del vial i l'espai verd).
 

3.- Tramitació de la llicència ambiental per al funcionament de l'escola, amb un tràmit d'informació al públic per un termini de 20 dies (en aquesta fase s'avaluen les solucions de mobilitat).
 

4.- Tramitació de la llicència d'obres.
 

D'altra banda, en la carta que ha enviat als veïns i veïnes de la zona, l'Ajuntament explica que se'ls informarà sobre el desenvolupament del projecte. Tot fa pensar que si segueix endavant la construcció del centre, l'escola religiosa podria estar a punt pel curs 2019-2020.

 
Comentaris

Destaquem