Una jornada a l'HUGC sensibilitza sobre la importància de la protecció solar

Per evitar els efectes negatius és recomanable l'ús de proteccions solars amb un factor de protecció solar adient a cada pell

Amb la idea de conscienciar sobre la protecció davant els efectes de l'exposició solar, la Unitat de Càncer de Mama, del Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), organitza un taller informatiu aquest dijous, 13 de juliol. La sessió que se celebrarà de les 15.30 a les 19 hores, al Saló d'Actes està adreçada a pacients, familiars, personal de l'hospital, alumnes i professors de la UIC.


La jornada, a càrrec de Núria Izquierdo, oncoestètica i la col·laboració dels laboratoris Rilastil i Cumlaude, s'emmarca en el programa de protecció de la salut i promoció d'hàbits de vida saludable de l'hospital. La sessió pretén conscienciar els assistents sobre els efectes nocius del sol, a més d'explicar com prevenir-los mitjançant l'ús dels protectors solars i l'exposició responsable. La llum solar proporciona efectes fisiològics positius com l'afavoriment de la circulació sanguínia o l'estimulació de la síntesi de vitamina D, però una exposició excessiva pot tenir conseqüències perjudicials sobre la pell com les cremades, envelliment prematur, aparició de taques o fins i tot càncer.


Per evitar els efectes negatius és recomanable l'ús de proteccions solars amb un factor de protecció solar adient a cada pell. Aquest factor indica el temps que es pot exposar una persona al sol sense risc de cremades, com més alt és el FPS més alta és la protecció dels raigs solars.

Recomanacions per prendre el sol

Per obtenir un resultat òptim en usar un fotoprotector s'han de seguir algunes normes com: aplicar 30 minuts abans de l'exposició al sol a casa, fer-ho sobre la pell seca i utilitzar el fotoprotector d'acord amb el tipus i to de pell de cada un.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem