Una jugadora del Patí Hoquei Sant Cugat, detinguda al camp de refugiats d'Idomeni

Ariadna Masmitjà ha estat una dels cinc voluntaris de la Brigada Vallesana arrestats a Kilkis

Ariadna Masmitjà, de 29 anys i jugadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat, i quatre voluntaris més de la Brigada Vallesana han estat detinguts aquest dimecres, 13 d'abril, a Kilkis, una població grega propera al camp de refugiats d'Idomeni, segons ha confirmat l'Esquerra Independentista de Manlleu en un comunicat de premsa.

Després de jugar en diferents etapes i en els dos equips sèniors del Patí Hoquei Club Sant Cugat, Masmitjà, que és mestre i viu a Barcelona però és de les Masies de Roda (Manlleu), va tornar per Nadal al PHC Sant Cugat per jugar amb el sènior B.

Se l'acusa de desobediència a l'autoritat

Segons informa NacióDigital, almenys dos dels cinc joves han estat alliberats i aquest dijous, 14 d'abril, s'estan celebrant judicis ràpids entre els quals a l'osonenca Ariadna Masmitjà, a qui s'acusa de desobediència a l'autoritat.

La periodista Sara Montesinos va publicar ahir dimecres en el seu compte de Twitter que policies grecs van aturar als cinc voluntaris mentre circulaven amb cotxe por la carretera que surt d'EkoStation. Segons informava Montesinos, dimecres es van produir fins a 26 detencions de voluntaris internacionals.

En el seu Twitter, Montesinos assegura que "es confirma que a la Masmi se l'acusa de desobediència a l'autoritat. Per descomptat, s'ho han inventat. Hem vist la Masmi, es troba bé".

De los Santos: "La Masmi sempre s'ha preocupat pels afers socials"

Gus de los Santos, delegat del primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat, ha explicat al TOT Sant Cugat que "tots estem molt pendents de què passa a través del WhatsApp. Després de Setmana Santa va comunicar al club que marxava cap allà. Sempre s'ha preocupat, i molt, per projectes i afers socials. Ha viscut molt de temps al nord de l'Àfrica, i al Brasil. És una persona que apreciem molt".

El Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència ha contactat amb diferents actors del govern grec per tal d'aclarir els motius de la detenció dels cinc voluntaris catalans detinguts a Idomeni. Concretament, segons han explicat fonts del departament a l'ACN, s'han posat en contacte amb el consolat de Grècia a Barcelona, amb l'ambaixada de Grècia a Espanya i amb el Ministeri d'Exteriors del país hel·lè. Es tracta de gestions que s'estan duent a terme en el marc d'un protocol intern d'emergència que s'aplica en aquest tipus de casos. De moment, però, segons aquestes fonts, no han rebut una explicació.

 
Comentaris

Destaquem