Una seixantena de persones es manifesten contra la repressió a Nicaragua

Els manifestants van reunir-se a la plaça de l'Om a les 18h per mostrar el seu rebuig a les morts al país

Al voltant d'uns seixanta manifestants van aplegar-se a la plaça de l'Om durant la celebració de la diada de Sant Jordi per mostrar el seu rebuig a la situació política de Nicaragua. La manifestació estàtica, duta a terme a les 18 h d'aquest dilluns 23 d'abril, volia denunciar la difícil situació al país després que, durant unes protestes estudiantils, morissin 30 persones.


Segons explicava Giovanni, nicaragüenc resident a Sant Cugat i participant en la manifestació, "el govern actual de Nicaragua va fer una llei per apujar un 5% els impostos de les pensions, i això va generar manifestacions al carrer". Explica que, durant aquestes manifestacions, "van morir 30 estudiants en els disturbis".


Indicava també que el govern del país, liderat per Daniel Ortega, "vol convertir-se en una dictadura i no deixar el poder". En veure les notícies, Giovanni indica que ell i diversos nicaragüencs residents a Sant Cugat van decidir convocar la manifestació, "de la mateixa manera que s'està fent a altres ciutats d'Europa", i també a Barcelona, on assegura que es va dur a terme una vetlla.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem