Unipau inicia el seu Curs d'Estiu analitzant la COVID-19 des d'una visió ambiental

La Universitat de la Pau ha celebrat la primera sessió de la seva 35a edició del Curs d'Estiu, una edició centrada amb els efectes de la COVID-19

La Universitat de la Pau ha iniciat la seva 35a edició del Curs d'Estiu, el dilluns 6 de juliol, una edició que enguany es realitzarà de manera virtual a causa de la COVID-19. En aquesta nova edició, sota el lema de Radiografia d'una pandèmia: una anàlisi ambiental, econòmica i social, el tema central serà la COVID-19 i els efectes d'aquesta pandèmia des de 3 primes diferents.

En l'acte de presentació, Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau, ha volgut destacar la feina que hi ha hagut darrere d'aquesta edició número 35 i ha donat les gràcies a "tots els ponents i a l'Ajuntament de Sant Cugat, que sempre ha donat el seu suport institucional, per fer possible la celebració d'aquesta edició tan especial".

Per la seva banda, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha valorat la importància d'acollir el Curs d'Estiu d'Unipau: "Fa 35 anys, Unipau va iniciar els seus cursos d'estiu amb la voluntat de fer una parada a aquesta vida frenètica. Hem de destacar el caràcter analític d'aquestes sessions, unes sessions que podran derivar a unes propostes d'accions concretes".

A més, Ingla ha explicat que Sant Cugat "batega solidaritat i ganes de treballar per un present més just i la Unipau ens ajudarà a fer aquestes reflexions i trobarà una manera perquè encaixem en aquest món, un món que la crisi de la COVID-19 ho ha alterat per complet per un virus que ens ha ensenyat que no som invencibles com a éssers humans". 

Anàlisi de la pandèmia des de 3 perspectives

Entre el dilluns 6 de juliol i el dimecres 8, es realitzaran tres sessions diferents. En aquesta primera sessió, celebrada el dilluns 6 de juliol a partir de les 18 hores, la temàtica ha estat l'anàlisi ambiental de la COVID-19. En la sessió inicial ha participat Charo Morán (militant d'Ecologistas en Acción), qui ha evidenciat que vivim en un model desenvolupat a l'esquena de la vida, Gustavo Duch (activista de Sobirania Alimentària), qui ha parlat dels privilegis dels quals compta el sistema agrari industrial globalitzat, i Pau Noy (membre actiu Fundació Mobilitat Sostenible), qui ha parlat de com la pandèmia ha suposat unes noves maneres de mobilitat.

De cara el dimarts 7 de juliol, la conferència versarà sobre els efectes econòmics de la COVID-19 i comptarà amb Mònica Vargas (de Transtanional Institute), Jordi Garcia Jané (de la Xarxa Econòmica Solidària) i Itziar Ruix-Giménez (professora de la UAM) i finalment, el dimecres 8 de juliol, la temàtica serà les conseqüències socials de la pandèmia amb Miriam Garcia Torres (d'Ecologista en Acción), Anaïs Franquesa (Centre Irídia) i Miquel Ramos (periodista i activista).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem