El val escolar s'estendrà als alumnes d'ESO i serà de 70 euros

El valor escolar serà de 70 euros per tots els alumnes de 1r de Primària a 4t d'ESO de la pública i la concertada

El val escolar s'estendrà als alumnes d'ESO el curs que ve i serà de 70 euros per a tots els alumnes, també per als de primària, segons ha avançat TV3. Aquest curs escolar vigent la mesura s'ha aplicat només als estudiants de primària per valor de 100 euros. Segons el Govern, als 460.000 alumnes de primària de les escoles públiques i concertades (els alumnes de la privada en queden fora) s'hi sumaran els 330.000 estudiants de secundària. Així doncs, s'arribarà a uns 790.000 en total. L'objectiu és universalitzar la mesura i suposarà un augment de la despesa de l'any anterior, fins als 55 milions d'euros.

De cara al curs que ve els alumnes de la pública i concertada de 1r fins a 4t d'ESO també rebran el val escolar per comprar material de papereria, llibres de text, calculadores, motxilles o jocs educatius, com ho han fet aquest curs els alumnes de primària. Amb aquesta mesura, el Govern vol seguir minimitzant l'impacte de la inflació i l'augment de preus, i ajudar a les famílies amb les despeses relacionades amb l’escolarització.

Destinar els diners a les escoles

L'executiu valora com un èxit el funcionament del val escolar d'aquest any. I preveu introduir millores de cara al curs que ve. L'executiu apunta que la voluntat es trobar la manera de destinar el val escolar a la compra de material aprofitant la feina que fan les Associacions de Famílies d'Alumnes ja que, en molts casos, s'encarreguen de la gestió del material. D'aquesta manera, les famílies podran decidir si gasten el val escolar per la compra de material a les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes, cosa que enguany ha estat molt complicat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem