Valldoreix condemna els talls de llum i enceta el debat de la gestió pública de l'energia

La primera Junta de Veïns de l'any ho ha acordat després d'aprovar una moció presentada per la CUP-PC

Valldoreix condemna públicament els talls de llum que hi ha hagut en els darrers dies al municipi i en diferents indrets de Catalunya, coincidint amb els temporals de fred que hi ha hagut durant el mes de gener. "En clau Valldoreix, durant el temporal Filomena, diferents zones de la vila, també de Sant Cugat, Terrassa o Sabadell van patir talls de llum", ha explicat el vocal de la CUP-PC, grup proposant de la moció, Ferran Margineda, qui ha afegit que "les companyies elèctriques tenen la poca vergonya de pujar el rebut quan més necessitat hi ha".

A més, l'EMD estudiarà també emprendre accions legals contra Endesa pels talls soferts a Valldoreix i Sant Cugat, i insta a l'Ajuntament del municipi a fer "front comú" en aquesta qüestió. En aquest sentit, cal recordar que l'alcaldessa, Mireia Ingla, va participar en una reunió d'alcaldes del Vallès per tractar la matèria. "L'administració ha de vetllar i apretar a qui s'hagi d'apretar", ha sentenciat el vocal cupaire.

Més info: Sant Cugat mostra el seu malestar pels reiterats talls de llum

 

A més, es redactarà el plec de condicions per contractar una energia neta i justa, tal com es va aprovar en una Junta de Veïns del 2019, i Valldoreix se sumarà a l'Associació de Municipis per l'energia Pública.

"Tocar el clatell a Endesa"

Tot plegat després que la primera Junta de Veïns de l'any de l'EMD hagi aprovat una moció presentada per la CUP-PC, que preveu també comunicar a Endesa el rebuig de l'ens per la "manca de manteniment de la xarxa de distribució".

ERC-MES s'ha mostrat a favor de la moció, i ha denunciat "la desconsideració d'Endesa cap als ciutadans", tal com ha dit Jaume Santmartí. A més, ha apuntat que "és important emprendre les accions legals que s'escaiguin contra Endesa".

En la mateixa direcció, la vocal del PSC, Susanna Casta, ha afirmat que "la xarxa està obsoleta" i ha argumentat que "no hi ha una bona gestió de la xarxa d'energia elèctrica". En aquest sentit, Casta ha afirmat que cal "recollir les queixes de la gent i tocar el clatell a Endesa".

Josep Puig, president de l'EMD i portaveu de Junts per Valldoreix, ha afirmat que "l'equip de Govern està al cantó dels veïns", però també ha assegurat que "no tot l'ocorregut és culpa d'Endesa". Tot i la puntualització, el partit hi ha votat a favor.

En desacord d'una gestió pública de l'energia

Anna Cano, vocal de Ciutadans, ha afirmat que "cal deixar constància com a partit polític del nostre mal estar", però ha exposat que Ciutadans "no està d'acord en buscar una energia pública". Per això, la formació taronja s'ha abstingut.

 
Comentaris

Destaquem