L'activista educatiu Borja Vilaseca obrirà a Valldoreix la seva primera escola

El centre, anomenat Terra, obrirà les portes aquest setembre i aposta per una pedagogia basada en la psicologia de l'innat

Valldoreix comptarà amb una nova escola a partir d'aquest setembre. Es tracta de Terra, un centre privat fundat per l'escriptor i activista educatiu Borja Vilaseca, que compta amb un projecte pedagògic basat en la psicologia de l'innat. Aquest model considera els infants "llavors que contenen tota la informació que necessiten per desenvolupar-se" i aposta perquè l'escola "ofereixi les millors condicions possibles perquè germinin i floreixin de manera natural". En aquest sentit, Terra es presenta com un centre amb l'objectiu de "transformar l'educació" i convertir-se en una de les escoles de referència del segle XXI, segons defensen a la seva web. El centre s'ubicarà al número 60 la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer i, de moment, només accepten inscripcions per a l'etapa d'infantil, tot i que en el futur també oferirà primària, secundària i batxillerat.

La matrícula consta d'una quota inicial de 2.550 €, que es paga en tres terminis a l'inici de cada etapa educativa, i d'una quota mensual de 790 € al mes (aquesta quantitat no inclou la matrícula anual, el servei d'acollida, les extraescolars, les convivències, el servei de menjador i el transport). 

Arquitectura, innovació i inclusió

El fundador de Terra assegura que es tracta d'un "nou concepte d'escola disruptiva i innovadora" que "convida al joc i a l'aprenentatge" per estimular la creativitat i la imaginació. Per altra banda, l'equip pedagògic ha dissenyat el projecte arquitectònic de la mà d'Eduard Balcells, expert en arquitectura d'escoles innovadores, per disposar de diversos espais "que fomenten un aprenentatge autònom i diversificat". A la web del centre s'explica que els alumnes podran comptar amb tallers artístics de fusteria, pintura, ceràmica i diversos horts, entre d'altres. 

Des de l'escola també apunten que fomentaran "una educació inclusiva" que s'adaptarà "a les necessitats individuals" de cada alumne i a les "circumstàncies" de cada família. Tot plegat, segons defensen, per crear "un entorn divers i plural" perquè les noves generacions "construeixin una societat més empàtica, tolerant, compromesa i responsable". 

Els impulsors del centre porten des de 2016 desenvolupant una metodologia pedagògica que estigui dins de la normativa vigent. En aquest sentit, l'escola ha estat homologada pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem