Valldoreix vol fomentar l'ús del preservatiu per combatre la Sida

L'EMD de Valldoreix estudiarà la viabilitat d’instal·lar maquines expenedores de preservatius a l'Arnau Cadell

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, celebrada aquest 23 de novembre, s'ha compromès a lluitar contra la Sida i fer front a l'estigma i la discriminació. A través d'una moció d'ERC, que ha comptat amb el suport de la resta de formacions, l'EMD s'ha compromès a impulsar accions i polítiques encaminades a sensibilitzar sobre aquesta malaltia de transmissió sexual.

"Molta gent es pot pensar que és un tema dels anys 80, però les dades diuen que no. Les noves generacions són més descuidades", va explicar el vocal d'Esquerra Republicana, Noël Climent.

Entre les accions previstes, hi ha el foment de l'ús del preservatiu a Valldoreix i l'estudi d'instal·lar màquines expenedores de preservatius a l'Arnau Cadell. A més, es vol garantir punts d'accés gratuït als preservatius, especialment per al jovent.

A més, es vol reforçar les accions i els programes d’educació sexual i els programes de promoció de la salut sexual i de prevenció i informació sobre les malalties de transmissió sexuals. A més, s'impulsaran polítiques i estratègies per tal de lluitar contra el VIH a Valldoreix, fent especial èmfasi en la detecció, en la lluita contra la discriminació, en l’empoderament de les persones i en l’adopció de mesures per evitar l’exclusió de l’accés al sistema sanitari públic.

Finalment, Valldoreix es compromet a reivindicar cada any l’1 de desembre, Dia Mundial de Lluita contra la Sida, col·locant un llaç vermell a la façana de l’EMD, i incorporar la data de l’1 de març, Dia per la Zero Discriminació, entre les diades commemoratives de la vila.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem