Què valorar quan venem les nostres joies

Quines característiques ens hem de fixar quan venem or

Vendre or és una bona opció, ja que és un producte que sempre i ha algú interessat a comprar-ne. A més el seu valor es manté força estable. Les característiques que COMPREM OR JOIERIA LLUÍS COMPANYS recomana conèixer són: la tirada, l'any d'emissió, les dimensions, la puresa i el tipus d'aliatge (si està combinat amb altres metalls).

Per comprovar a casa si les joies que vols vendre són d'or, et recomanem que:

  • Busca alguna marca que indiqui característiques com la puresa o els quirats. Mira també si té algun desgast o tonalitat diferent (això indicarà que només està banyada en or).
  • Apropa la joia a un imant. Si s'apropa, no és or, ja que aquest material o és magnètic.
  • Per comprovar la densitat: Primer pesa la peça en una bàscula, seguidament omple un got o proveta amb indicadors de mesura en mil·límetres i submergeix la peça en aigua. Per últim divideix massa/volum. Si s'aproxima a 19 vol dir que es tracta d'or de 24 quirats.
  • Fes la prova de la ceràmica que consisteix a fregar la joia en un plat de ceràmica si queden ratlles dorades indica que és or, i si surten negres no.

Un cop comprovat que és or només cal que t'apropis a la JOIERIA LLUÍS COMPANYS i vendre la peça en un lloc de confiança, professional i fiable.

Exterior del local de l'avinguda Lluís Companys. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem