Veïns de Can Mates reclamen un espai on els gossos puguin anar lliures

Usuaris del Parc Central s'oposen al nou pipican previst a la zona i demanen diàleg amb l'Ajuntament

Un grup d'usuaris del Parc Central, propietaris de gossos, s'oposen a la creació d'un nou pipican al parc demanant que es reservi un espai on els gossos puguin anar lliures sense la necessitat d'un tancat. Així ho ha explicat Maria Armengol, usuària del parc, afirmant que "fa deu dies ens vam assabentar que està previst fer un pipican entre la zona de la part del Turó de Can Mates fins a Can Rabella. Vam demanar informació a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, però no ens van especificar gaire més, excepte que està aprovat que es farà".

Com explica Armengol, una seixanta de veïns s'han implicat amb el suport d'altres usuaris per reclamar diàleg a l'Ajuntament, ja que no volen aquest equipament. "Nosaltres tenim gossos, i ens agrada que vagin lliures, però creiem en la convivència entre els animals i les persones sense la necessitat de posar una tanca, a més de la falta d'higiene que hi ha en aquests recintes", explica. "Nosaltres ja anem a la part més allunyada dels parcs infantils i els ciclistes, perquè entenem que poden haver-hi conflictes d'interessos, però no estem d'acord en el fet que ens tanquin l'espai", afegeix.

Igualment, consideren que aquest parc trencaria l'estètica de l'espai. "Si volen posar un pipican, que ho facin en un indret que no impliqui trencar el parc, com a l'esplanada del costat de l'escola, perquè sí que hi ha gent que vol aquest pipican", diu Armengol. Però afegeix que "nosaltres no volem estar castigats pel fet de tenir gos. Volem que Sant Cugat sigui una ciutat modèlica en la convivència entre persones i animals; al parc hi ha espai per a tots".

És per això que els veïns demanen poder parlar amb l'Ajuntament "per negociar la ubicació del pipican, negociar que ens deixin un espai lliure, i nosaltres ens comprometem a ser cívics. Per quatre que no recullen les caques, no ho hem de pagar la resta que sí que som cívics", aclareix.

 
Comentaris

Destaquem