Veïns de La Floresta participen en una visita a les franges forestals del barri

L'empresa que gestiona i s'encarrega de la zona boscosa de Sant Cugat va oferir una jornada de sensibilització perquè els veïns de La Floresta coneguessin les seves actuacions

L'empresa de sostenibilitat mediambiental que gestions i s'encarrega de les zones boscoses de Sant Cugat, Talher, va organitzar una jornada de sensibilització sobre les franges forestals als veïns de La Floresta. El barri és una de les zones del municipi que més hectàrees forestals té. Per això, dins del contracte que té l'empresa amb l'Ajuntament, s'hi va col·locar la necessitat de fer una jornada de sensibilització i coneixement de la zona enfocada als veïns i veïnes. Es va celebrar el dimecres 20 de juny, a la tarda, i hi van participar 7 persones que resideixen al barri.

El principal objectiu d'aquesta jornada era que els que habiten en aquesta zona coneguessin de primera mà les franges forestals, quines accions s'hi fan per mantenir-les amb el mínim risc d'incendi possible i que coneguessin l'empresa que les gestiona: "La nostra voluntat era sensibilitzar als veïns medioambientalment, que poguessin saber quins són els treballs que hi fem i que sapiguen què és una franja de protecció forestal", ha explicat Núria Pejó, cap de serveis d'educació ambiental de l'empresa.

Per aconseguir-ho, els encarregats de realitzar aquesta jornada, van conduir els veïns a través d'una caminada pel bosc cap a una zona de franja forestal. Allà, se'ls va explicar quines accions fa l'empresa Talher per tal de mantenir la zona en condicions i disminuir-hi el risc d'incendis: "Els vam explicar (als veïns) tot allò que fem en les franges, quins criteris de selecció tenim a l'hora d'escollir els arbres que hem de talar, etc", ha explicat Pejó. "Era necessari resoldre dubtes a alguns veïns perquè hi ha gent a qui no li agrada que toquem el bosc. Un dels objectius era que entenguessin que si actuem és per un bé per a ells i per al bosc", ha afegit Núria Pejó.

Aquesta activitat és una de les que forma part de la campanya de prevenció d'incendis de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'empresa Talher aturarà les tasques al juliol, per evitar que les maquinaries intensifiquin el risc d'incendi forestal.

 
Comentaris

Destaquem