Els veïns de La Floresta i Les Planes reclamen conjuntament l'obertura dels CAPs

Ambdós consultoris van tancar el darrer 16 de març i, mitjançant un concert de Mútua Terrassa i la Conselleria de Salut, no obriran portes fins a l'octubre

Desenes de veïns de La Floresta i Les Planes s'ha reunit, el dissabte 13 de juny, davant del Centre d'Atenció Primària de La Floresta, al Parc de les Dones, per reivindicar la seva disconformitat amb el tancament dels 2 dispensaris d'ambdós barris santcugatencs. En la trobada, s'ha llegit un manifest i els presents han pogut proposar un pla de mobilització per sol·licitar l'obertura d'ambdós CAPs, després que la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el concert establert amb la Mútua de Terrassa, decidís tancar els CAPs de La Floresta i Les Planes. 

Més info: Els CAPs de La Floresta i Les Planes mantenen portes tancades

Actualment, els barris de La Floresta i Les Planes compten amb aproximadament uns 6.000 veïns i veïnes, molts d'ells persones grans. És per això, que a partir de diferents associacions i el Consell de Barri de La Floresta es va redactar un manifest, escrit per la comissió de Drets Socials del Consell de Barri. De moment, 237 persones han signat aquest manifest i es demana a la ciutadania suport, entrant al següent enllaç per firmar amb el nom, cognom i DNI. 

En el manifest, els veïns de La Floresta i Les Planes reclamen que els consultoris "estan tancats des del 16 de març passat i, amb aquest allargament, els nostres barris passaran més de sis mesos sense assistència primària. Si aquests tancaments persisteixen, en cas d'un nou rebrot de la COVID-19, ens podríem trobar que els consultoris romanguessin tancats fins a l'abril del 2021, més d'un any, o potser definitivament...".

Amb el tancament d'ambdós Centres d'Atenció Primària, els veïns de La Floresta i Les Planes tenen assignat el CAP de Valldoreix. No obstant això, en el manifest llegit han mostrat la seva disconformitat: "Sense atenció primària als barris, el veïnat de la Floresta i les Planes es veu obligat a desplaçar-se als CAPS de Valldoreix, de Can Mates o de Sant Cugat, prèvia consulta telefònica (telèfons col·lapsats) per qualsevol problema de salut. Aquesta situació afecta molt especialment un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia: la gent gran, principals usuaris d'aquest servei".

Més info: El CAP de Valldoreix ja té data de reobertura

És per això, que en la lectura del manifest els presents han reclamat l'obertura d'ambdós dispensaris: "En una situació d'emergència sanitària tan greu com la que estem vivint, no ens podem permetre ni consentir més retallades. Per tot això, demanem que es reobrin els consultoris de La Floresta i Les Planes de forma immediata".

A més, posterior a la lectura del manifest, els veïns i veïnes han mostrat la seva disconformitat amb el deteriorament de l'atenció primària a tot el territori català i han reclamat a l'Ajuntament de Sant Cugat una connexió fluida per trobar una solució al problema.

D'altra banda, els presents han mostrat el seu desacord amb els busos a demanda que vol introduir l'Ajuntament de Sant Cugat i reclamen un augment de metges, amb la intenció de gaudir al dret d'una atenció sanitària digne.

Amb tot, els veïns de La Floresta i Les Planes han decidit crear una plataforma, valent-se de l'experiència d'altres plataformes ja existents i demanant ajuda a aquestes, i passar a l'acció, convocants als ciutadans, el dilluns 15 de juny a les 18 hores, davant de l'Ajuntament de Sant Cugat, dia en el qual se celebra el Ple Municipal i en el qual hi haurà un veí representant per traslladar les preocupacions en el torn de preguntes de la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem