El Viaró demana la renovació del concert tot i mantenir-se com a escola diferenciada

El Viaró defensa el seu model d'educació diferenciada, "que tants bons resultats dona a escoles públiques i privades"

El Viaró, escola diferenciada per a nois ubicada a Sant Cugat, ha demanat la renovació del concert tot i no convertir-se en un centre mixt. Així ho ha confirmat l'escola al TOT Sant Cugat: "Hem demanat la renovació del concert a Secundària, doncs pensem que és un dret de les famílies". Cal recordar que la Generalitat de Catalunya va establir que no renovaria la subvenció a aquells centres que mantinguessin la segregació a l'etapa de Secundària (a Primària el concert està renovat fins el curs 2025-2026). La Farga, en canvi, ha fet el pas per acceptar noies a l'ESO.

Més info: Educació confirma que La Farga serà mixta i el Viaró es manté per a nois

Així, el Viaró defensa el "seu model d'educació diferenciada, que tants bons resultats dona a escoles públiques i privades tant per als nois com per a les noies". Tot i no complir amb el que ha establert la Generalitat, han decidit demanar la renovació del concert. "De totes maneres encara no hem rebut resposta oficial a la petició ni s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat el decret corresponent. A hores d’ara no coneixem la resposta a la nostra sol·licitud", apunten.

El 2020, el Departament d'Educació va anunciar que retirava el concert a les escoles que segregaven per sexe a partir del curs 2022-23. Tot i això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va concedir cautelarment la renovació dels concerts a l'etapa d'educació primària per un període de 6 anys, fins al curs 2025-26. En el cas de l'ESO el concert caducava aquest juny. Per tant, les escoles que separaven nois i noies a Secundària havien de decidir si es convertien en mitxes i mantenien el concert o si apostaven per seguir diferenciant i convertir-se en privades. 
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem