VÍDEO: Bars i restaurants reobren davant la incertesa dels comensals

El sector de la restauració ha reobert portes en aquest primer tram de la desescalada, no obstant això, les terrasses i interiors dels locals santcugatencs estaven quasi buides

Bombona d'aire pel sector de la restauració amb l'obertura de bars i restaurants, el dilluns 23 de novembre, en el primer dia del tram 1 de la desescalada per la COVID-19. Els locals santcugatencs han muntat terrasses a l'exterior per encarar amb optimisme l'obertura, però poca presència de comensals en aquestes primeres hores.

Els bars i restaurants santcugatencs encaren aquest primer dia amb moles ganes i il·lusió, però amb la incertesa de com evolucionarà tot. Així ho explica Víctor Luesma, un dels socis de la Taverna Cal Temerari: "Tenim moltes ganes, després d'estar un mes tancats, però hi ha cert temor per les restriccions, els horaris, els aforaments..."

En una línia similar es posiciona Òscar Mimó de L'Amagatall: "Hem estat molts dies tancats, així que arribem ara amb il·lusió i amb ganes. Sabem que ara ens toca conviure amb aquesta situació, esperem que aviat suri la vacuna podem perquè la gent pugui tornar a la normalitat".

En el cas del TD Bar, Dominique Gouet ha explicat que s'han hagut de reinventar: "Obrim amb molta il·lusió, però també amb por. El nostre horari fort és de 20 hores al tancament i estem preocupats. Hem canviat els horaris i ens intentarem adaptar per sobreviure, però per dins no estem contents, perquè la restauració ha pagat els plats trencats". 

Carència d'ajudes

A més, des del sector, han volgut mostrar el seu malestar per les poques ajudes que s'han rebut: "Sabem que estem davant una situació delicada, però des de les institucions no ens estan ajudant suficient. Si es donen instruccions de tancament, haurien d'anar secundades d'un paquet d'ajudes bastant factible i d'accés a tothom i ràpid. D'altra banda, el continuo canvi de normatives ens genera molta confusió", afegeix Luesma.

A més, Gouet ha volgut assenyalar les dificultats per poder accedir a les ajudes: "Estem molt enfadats amb la Generalitat amb el tema de les ajudes. Hem intentat entrar les dades moltes vegades i és impossible. Hem estat sense ajudes, venim de tancar 3 mesos i mig l'última vegada i ara un mes més i, en el nostre cas, estem vivint dels estalvis, però s'acaben".

Finalment, Xavier Vallès, del Febrer, ha mostrat les dificultats a les quals s'han hagut d'enfrontar: "Econòmicament, divendres vam rebre la primera ajuda de la Generalitat, però nosaltres hem sobreviscut gràcies a les ajudes que hem rebut dels nostres familiars".

Noves mesures pels bars i restaurants

Pel que fa a les terrasses, els bars i restaurants podran obrir al 100% del seu aforament, sempre respectant la distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules o agrupacions de taules i amb la limitació de 4 persones per taula o agrupacions de taula, excepte quan es tracti de grups bombolla.

En el cas de l'interior dels bars i restaurants, només es podrà acollir el 30% del seu aforament, sempre que es compti amb bona ventilació natural o forçada, i respectant les mateixes mesures que l'exterior: distància mínima de 2 metres entre taules i limitació de 4 comensals per taula.

A més, i a causa del toc de queda, els locals de restauració hauran de tancar a les 21:30 hores, tot i que podran seguir oferint servei a domicili fins a les 23 hores, unes noves mesures que han entrat en vigor en aquest primer tram de la desescalada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem