VÍDEO: Sant Cugat torna al carrer amb la Festa dels Foguerons

Els Diables i un carruatge encapçalat per sant Antoni han recorregut els carrers de Sant Cugat

Sant Cugat ha tornat a gaudir de la cultura i la tradició santcugatenca amb la celebració de la Festa dels Foguerons, la prèvia de Sant Antoni. Centenars de santcugatencs han sortit al carrer per viure una festa única amb la cultura popular com a protagonistes. Els Castellers de Sant Cugat han rebut la distinció de banderers de Sant Antoni. "És una festa cent per cent arrelada a la nostra ciutat i que explica la nostra història", ha destacat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. I és que són gairebé 150 anys que Sant Cugat celebra Sant Antoni, patró dels animals i que serveix per recordar el passat rural i agrícola del poble.

Cercavila de Sant Antoni. Foto: Bernat Millet.

A les 18.30 hores, la cercavila encapçalada per un carruatge amb el sant Antoni, perseguit pels Diables de Sant Cugat, ha sortit de la plaça d'Octavià. Després de recórrer els carrers del centre de la ciutat, han arribat a la plaça de Barcelona, on els Gausacs han rebut la bandera de Sant Antoni. La plaça s'ha omplert de gom a gom i s'ha pogut gaudir d'una mostra de cultura popular. Els Geganters, els Caparrots, els Diables o els Bastoners són algunes de les entitats que s'han sumat a l'exhibició. 

entrega de la bandera de Sant Antoni als banderers 4

Els Castellers, banderers de Sant Antoni FOTO: Bernat Millet

Una plaça de Barcelona plena de parades de menjar i que ha acollit el sopar popular de Sant Antoni, organitzat per la comissió ciutadana impulsora de la jornada. Tot plegat ha servit com a prèvia a la rua dels Tres Tombs, que recorrerà els carrers de Sant Cugat aquest diumenge per la festivitat de Sant Antoni. 

Més info: Compte enrere per la celebració de Sant Antoni

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem