VÍDEO: La UC Sant Cugat impulsa 'En bici sense edat' per combatre la solitud dels ancians

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir d'un passeig en un tricicle adaptat

La Unió Ciclista Sant Cugat està consolidant el projecte En bici sense edat, una iniciativa amb la qual una desena de voluntaris de l'entitat realitzen passejades en un tricicle adaptat als usuaris de residències de gent gran. Amb això, l'objectiu d'aquest projecte és que els usuaris puguin tornar a gaudir d'una passejada en bicicleta, alhora que combatre la solitud.

La iniciativa neix arran d'un moviment global, sent Barcelona la primera ciutat catalana en oferir aquest servei. Des de l'entitat En bici sense edat van oferir ajuda a diferents poblacions per poder arrencar el projecte, tal com assenyala Iris Casabona, de la UC Sant Cugat i promotora de la iniciativa: "Des de la Unió Ciclista Sant Cugat vam apostar per aquest projecte pel seu moviment social i és una activitat que ens va calar molt fort. Des del primer dia hem comptat amb voluntaris amb moltes ganes".

Actualment, el servei el formen 12 voluntaris i l'entitat compta amb un tricicle, oferint 2 sortides diàries (una al matí i una a la tarda), unes sortides que s'ofereixen als usuaris de la Llar d'Avis de la Parròquia de Sant Cugat, la residència Sant Salvador i la residència Cugat Natura. "Vam tenir una rebuda molt gran per part de les residències i estem molt contents. No obstant això, volem seguir augmentant el nombre de voluntaris per poder arribar a totes les residències de Sant Cugat, Valldoreix, Mira-sol" explica Casabona.

Rosa Estruch, usuària de la residència Sant Salvador, valora molt positivament la visita: "És una iniciativa que m'agrada molt i que ja he repetit més d'una vegada. És una experiència molt positiva, ja que he tornat a veure indrets que pensava que mai més veuria. M'agradaria que ho poguessin gaudir tots els meus companys de la residència".

En cada sortida, els voluntaris realitzen un recorregut de 90 minuts pels indrets més emblemàtics de Sant Cugat, tal com comenta la promotora de la iniciativa: "Volem que els usuaris gaudeixin de la passejada i puguin tornar a sentir el vent a la cara [és el lema de la iniciativa], que puguin passar per llocs que habitualment no passen".

D'altra banda, Casabona també explica que amb aquest projecte es vol combatre la solitud: "Hi ha un aspecte social que és important i és que puguin explicar les seves històries i se sentin escoltats. Quan ens fem grans hi ha el perill de sentir que deixes de formar part de la societat i nosaltres volem que sentint que sí que formen part i poder-los acompanyar perquè vegin l'ambient de Sant Jordi o Nadal, per exemple". I és que tal com indiquen des de la Unió Ciclista Sant Cugat, no hi ha un recorregut preestablert i són els propis usuaris els que poden escollir per quins indrets passar.

Amb tot, des de l'entitat santcugatenca confien en poder ampliar el seu servei i atendre a la resta de residències de Sant Cugat, com a persones amb mobilitat reduïda o particulars. És per això que des de la UC Sant Cugat fan una crida a totes aquelles persones que vulguin participar sent voluntàries.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem