Així viu un matrimoni de més de 80 anys el confinament

La Josefina Jiménez i el seu marit, de 82 i 90 anys, fa quinze dies que no surten de casa i ho encaren amb actitud positiva

La Josefina Jiménez i el seu marit fa més de 15 dies que no surten de casa. Estan complint el confinament fil per randa i no volen arriscar la seva salut amb un possible contagi per coronavirus. Ella té 82 anys i ell en suma 90 i tots dos tenen algunes patologies. Això sí, cada dia a les vuit del vespre se sumen als aplaudiments d'agraïment al personal sanitari i a la resta de treballadors que són en primera línia.

La Josefina va trucar al TOT Sant Cugat el dilluns 23 de març. Volia posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Sant Cugat per demanar ajuda per tirar les deixalles, ja que no volen sortir de casa i en tenia d'acumulades. Des del TOT se li va facilitar el telèfon del Consistori i hi va trucar.

El suport de Serveis Socials

A la mateixa tarda va rebre una trucada de Serveis Socials oferint-li suport i van acordar que un dia a la setmana un treballador social aniria a casa seva per recollir les deixalles i tirar-les. El matrimoni deixa la brossa a la porta perquè se l'enduguin, així el contacte és mínim.

Més enllà de la qüestió de la brossa, la Josefina i el seu marit porten força bé el confinament. Els seus fills viuen fora de Sant Cugat i el matrimoni els ha demanat que no els vagin a ajudar per evitar el risc de contagi, ja que en el dia a dia se'n poden sortir bé i no requereixen suport.

Des de Serveis Socials de Sant Cugat estan contactant amb les persones vulnerables de Sant Cugat per oferir tot el suport que necessitin. Per contactar es pot trucar a l'Ajuntament (93 565 70 00).

 

Més info: Gibert, davant el confinament: "Serveis Socials donarà suport a tothom qui ho necessiti"

El menjar, gràcies al mercat

El menjar és un altre aspecte que preocupa al matrimoni. La Josefina explica que, just començar el confinament, una amiga els hi va portar una compra. Però el menjar se n'anava acabant i els supermercats on ella compra habitualment, els van dir que no feien enviaments a domicili. En algun moment han hagut de racionar els aliments per no acabar-se les reserves.

Finalment, es van posar en contacte amb un paradista del Mercat de Torreblanca, on fan la compra sovint, i els portarà aquest mateix dimarts provisions de pollastres, conill i carn en general. Amb el peix, igual.

Control mèdic

Tant la Josefina com el seu marit han de prendre sintrom, un anticoagulant per fer la sang més líquida, i requereixen control diari, especialment ell. Fa uns dies una infermera va anar a casa seva i li va administrar una dosis al seu marit, des del replà de casa. Ara hi haurà de tornar en uns dies.

A més, la seva filla va fer gestions perquè els hi facilitessin unes pautes a seguir, que ja els hi van fer arribar i que els hi aniran actualitzant.

La Josefina s'encarrega habitualment de les tasques domèstiques. Però tenia contractada una noia que els ajudava dues hores a la setmana per determinades feines. Ara, per això, no hi va per seguretat.

Bona actitud

Tot i això, el matrimoni està vivint aquests dies amb positivisme: "Ho portem bé. Notes a faltar sortir, caminar una mica, parlar amb alguna amiga". Tot i això, té clar que és necessari quedar-se a casa.

Això sí, no fallen a la cita diària amb l'homenatge al personal sanitari: "Cada nit aplaudeixo a les 20 hores per col·laborar amb les persones que ho necessiten".

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
 
Comentaris

Destaquem