contingut promocionat
ELEVATOR GENERAL COMPANY

Vius en una comunitat? Aquest any expira la llei d’accessibilitat

A Sant Cugat hi ha més de 400 edificis que encara han de complir amb aquesta llei

Queden amb prou feina 9 mesos perquè sigui obligatori complir un nou nivell d’estàndards en l’accessibilitat a edificis per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta nova normativa no afecta només les diferents administracions o locals de concurrència pública (comerços, centres esportius i culturals, etc.), també inclou totes i cadascuna de les comunitats de propietaris que en l’actualitat imposen dificultats d’accés a aquelles persones amb discapacitat i que, lamentablement, fins i tot en noves edificacions de menys de 25 anys d’antiguitat, es calcula que és del 68% a Catalunya i puja fins al 84% en la totalitat del territori espanyol (CGCAFE octubre de 2016).

Més de 400 edificis només a Sant Cugat

La nova regulació redactada el 2013 després de continuades pressions de la UE estén les exigències quant a habilitació d’accessos més enllà dels que estrictament cobreixin les necessitats bàsiques de les persones que pateixen una discapacitat. Ara caldrà habilitar els accessos per a totes les zones compartides a les comunitats de propietaris, això vol dir que tothom indiferentment de les seves possibilitats haurà de poder accedir a garatges, piscines, patis i jardins, trasters, etc. Tan sols a Sant Cugat es compten més de 400 edificis.

La nova llei persegueix resoldre de forma definitiva el greuge cap a les persones amb limitacions de mobilitat i així promoure de forma real i proactiva la seva inclusió social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem