'VoluminoSOS', una campanya per conscienciar la recollida de voluminosos a Sant Cugat

La campanya pretén fer consciència de la normativa de recollida de residus per mantenir net el municipi i evitar molèsties al veïnat

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix han presentat, el divendres 13 de novembre a l'Ambiteca, la nova campanya de VoluminoSOS, una campanya amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de la recollida d'objectes voluminosos en el seu lloc i en l'horari corresponent.

Així doncs, s'instal·laran banderoles amb la imatge de la campanya per tot el municipi i s'enviaran 34.000 targetes informatives a totes les llars que aniran acompanyades d'un imant amb la informació sobre el servei de recollida i es posaran adhesius informatius als contenidors, una campanya que tindrà un cost de 14.518,12 euros.

Per a José Gallardo, regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament: "L'objectiu és reduir l'incivisme que estem patint a Sant Cugat i conscienciar i optimitzar la part més pedagògica aquesta campanya perquè la gent acostumi a utilitzar els punts per dipositar els voluminosos el dia i el lloc que toca".

Amb això, segons el barri de Sant Cugat, hi ha un dia específic per dipositar els voluminosos en qualsevol contenidor, sempre a partir de les 20 hores, a més dels dos abocadors dels quals disposa el municipi (l'Ambiteca i el Punt Verd de Can Calopa):

  • Centre: diumenge i dijous
  • Mira-sol i Can Barata: dimarts
  • La Floresta: dimecres
  • Les Planes: dimecres
  • Valldoreix: dilluns (Cal deixar-los a les cantonades)


Amb tot, l'incompliment d'aquesta normativa suposarà una multa d'entre 750 i 3.000 euros per la persona que no respecti els horaris i espais de recollida de voluminosos, una recollida de voluminosos que d'ençà que es va implementar en el municipi ha incrementat més d'un 50% les tones recollides, passant de les 1.055,21 tones del 2015 a les 1.284,76 tones del 2020.

 

Unió de forces amb Valldoreix

En aquesta campanya l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit unir forces amb l'EMD de Valldoreix amb l'objectiu de lluitar contra l'incivisme per evitar actes incívics com els abocaments incontrolats de voluminosos i l'abandonament de deixalles a la via pública.

Tot i que Valldoreix compta amb una idiosincràsia diferent en la recollida de voluminosos, ja que el municipi no compta amb contenidors, tots els dilluns es podrà deixar el voluminós en la cantonada perquè un equip passi a recollir-lo.

Gallardo i Gisbert explicant la nova campanya 'VoluminoSOS'. FOTO: Nielo Ballart

Gallardo i Gisbert explicant la nova campanya 'VoluminoSOS'. FOTO: Nielo BallartPer a Bernat Gisbert, vocal i portaveu municipal de Junts per Sant Cugat-Valldoreix: "Esperem unir esforços perquè en aquest tema, no s'entén de colors polítics. Amb això, volem que aquesta campanya tingui resultats i incidir en tot el que sigui civisme i cura del que sigui mediambient sumarà per la bona convivència de tothom".

A més, el vocal de l'EMD de Valldoreix ha volgut assenyalar els diferents punts de conflicte de Valldoreix pel que fa a la recollida de voluminosos: la cantonada del passeig Rossinyol amb el carrer Ramón Escayola, la cantonada del carrer Canàries amb el carrer Ramón Escayola, la plaça Joan Gassó, el carrer Sant Jaume, el carrer Orenga i la cantonada de la rambla del Jardí amb el carrer Gessamí.

 
Comentaris

Destaquem