contingut promocionat

 

logo nobi sushi

 

Vuit curiositats del sushi que segurament no coneixies

A Nobi Sushi podràs trobar aquest tradicional plat japonès per emportar a casa

El sushi s'ha convertit en els darrers anys en el menjar de moda: aquesta bola d'arròs acompanyada de peix cru o altres ingredients ha creuat l'oceà des del Japó i ha envaït gran part d'Occident. Però, ho saps tot sobre el sushi? Descobreix aquestes vuit curiositats que et sorprendran.

b nobi sushi desembre 2018
  1. Un veritable xef de sushi necessita com a mínim quatre anys per perfeccionar la seva tècnica sobre l'arròs. La tradició diu que només després d'aprendre a tractar l'arròs, podrà iniciar-se en el món del peix.
  2. L'ordre a l'hora de tastar el sushi és molt important: per poder detectar tots els matisos, has de començar per les peces amb menys sabor (el peix de color blanc), passar a les de color rosat i acabar amb les que tenen més sabor (el peix vermell). Recorda que les peces de sushi que porten truita estan pensades per al final.
  3. No tot el sushi és d'origen japonès: els plats que porten alvocat o l'arròs per fora de l'alga es van inventar als Estats Units quan aquest plat es va començar a popularitzar. D'on creies llavors que venia el nom de Califòrnia Maki?
  4. Segons la tradició japonesa, l'itamame (el cuiner) sempre ha de ser un home, ja que segons aquesta creença, el període pot causar canvis sobtats en la temperatura corporal de la dona, que pot perjudicar l'elaboració del sushi. Avui dia però, aquesta tradició està perdent força i cada cop hi ha més dones que preparen sushi.
  5. La manera tradicional de menjar-se el sushi és amb les mans. A més, t'has de menjar les peces senceres, ja que està mal vist fer-li una mossegada. L'únic tipus de sushi que s'ha de menjar amb bastons és el sashimi (trossos de sushi cru sense arròs).
  6. El sushi va sorgir com una necessitat alimentària. En el 1800 es va convertir en el Fast Food de l'època i es va popularitzar entre els cuiners per evitar que el peix es quedés en mal estat.
  7. El wasabi pot ser el teu millor aliat. Igual que la salsa de soja, el wasabi actua com a bactericida i elimina tots els organismes nocius que pugui tenir el plat. En funció del cuiner, et diran que s'ha de posar directament sobre el peix o barrejar-lo amb la salsa de soja. Això sí, vigila amb la seva potència!
  8. No inundis el teu sushi en la salsa de soja com si fos una esponja. La soja només ha de mullar una mica l'arròs i el peix, no té cap sentit menjar-te una massa que només té gust a salsa.

Parada de 'Nobi Sushi' al Centre Comercial Baricentro. FOTO: Cedida

Nobi Sushi podràs trobar tota mena de peces de sushi per emportar i tastar a casa. A la seva botiga al Centre Comercial Baricentro hi trobaràs diversos pacs per apreciar els diferents matisos d'aquest plat de peix i arròs; una alternativa saludable al fast food.

 
Comentaris

Destaquem