La Xesca inaugura un nou espai per seguir amb el seu projecte social

L'entitat santcugatenca obre un nou casal després del desallotjament del de l'avinguda Cerdanyola ara fa més d'un any

El Casal de Joves de la Xesca ha inaugurat, aquest dissabte 20 de febrer, un nou espai situat al Carrer de Borrell després de més d'un any del desallotjament per part de l'Ajuntament, de l'edifici de l'avinguda de Cerdanyola el passat 26 de novembre de 2019, un edifici propietat de Sòlvia i que va ser okupat per l'organització l'any 2016 amb l'objectiu de crear un casal autogestionat.

Més info: La Xesca assumeix el desallotjament del local, però recorda: "Som més que 4 parets"

L'entitat santcugatenca assegura continuar amb la mateixa il·lusió des que es va iniciar el projecte: "Seguim amb la mateixa energia i motivació amb què vam engegar a fer aquest projecte ara fa quatre anys, construir un casal juvenil autogestionat, i continuar amb la voluntat de poder crear espais alternatius per als adolescents i veïns del barri". Un lloc on poder fer tota mena d'activitats com xerrades, trobades, reunions, tallers o esport, per a tots i totes les joves de Sant Cugat.

Els representants de l'entitat asseguren que aquests quatre anys han estat una alternativa per a moltes persones: "La Xesca son més de 4 anys donant espai a projectes i col·lectius que no tenien on desenvolupar-se, alternatives a la privatització, als barris morts i sense vida".

Des del Casal de Joves de La Xesca volen seguir amb un projecte únicament destinat per als joves: "Volem allunyar-nos de l'oci consumista de Sant Cugat. Convidem a tothom a què pugui venir, a fer ús de l'espai i a compartir totes les propostes que es vulguin, dins dels valors que tenim, que són la participació de tothom, l'autogestió, el feminisme i l'anticapitalisme".

L'organització explica que vol aprofitar els edificis que estan al servei de l'especulació immobiliària i posar-los a l'abast de tothom: "Que aquests edificis no s'utilitzin no afavoreix al bé comú de la societat d'aquesta ciutat, per això creiem que és important alliberar aquests espais per donar-los vida i ús i posar-los al servei de les joves i veïnes de Sant Cugat".

Finalment, creuen que en aquests moments de crisi és necessari tenir espais com aquest: "Ara més que mai volem crear aquests espais col·lectius, per crear aliances i establir suport mutuu i per poder créixer juntes de forma col·lectiva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem