Suport majoritari al recurs de la Generalitat sobre la sentència de Torre Negra

Tots els grups locals menys el PP han votat a favor de donar suport al recurs davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que deixaria Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola

El ple municipal, amb l'abstenció dels populars ha donat suport al recurs que ha presentat la Generalitat de Catalunya contra la sentencia de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on deixa Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola. En el debat s'ha conegut que el govern local té la voluntat de donar compte de totes les actuacions que s'han fet arran de Torre Negra al consell assessor d'urbanisme.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha pres el compromís d'informar-ne sobre la qüestió al consell assessor d'urbanisme, tal i com han proposat els regidors socialistes i ecosocialistesm per fer una radiografia de la situació actual de Torre Negra. S'explicarien tot el seguit de sentències i recursos que s'han anat presentant els darrers anys.

Reacció a la sentència del TSJC:

La Generalitat de Catalunya ha presentat recurs a la sentència perquè la finca no quedi fora del Parc Natural. La directora general de Polítiques Ambientals i santcugatenca Marta Subirà, ha explicat que "estem convençuts que la finca té les característiques" per mantenir-se dins del Parc. Subirà ha explicat que en el cas que finalment Torre Negra es quedés sense la protecció del Parc Natural, el sòl de la finca segueix sent sòl no urbanitzable de manera que "la sentència té poc efecte pràctic perquè a Torre Negra no s'hi pot urbanitzar", ha explicat Subirà.

Per la seva banda l'advocat de la constructora Núñez i Navarro, Rafael Jiménez ha considerat que és una sentència "molt dura" i ha explicat que torna a posar de manifest que "l'actuació de l'administració local i de la Generalitat és contraria al dret". Per la constructora, el fet que el TSJC hagi exclòs Torre Negra del Parc és un altre pas per tirar enrere els pals a les rodes que l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat han interposat per evitar que s'urbanitzi la zona. Jiménez ha explicat que caldrà veure les sentències que s'aniran publicant en els pròxims any.

 
Comentaris

Destaquem