Torre Negra "no s'urbanitzarà" tot i quedar fora del Parc Natural

Marta Subirà ho ha explicat després de fer-se pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que exclou Torre Negra del Parc de Collserola

El litigi de Torre Negra escriu un capítol més a la seva història. Aquesta vegada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat la zona fora del Parc Natural de Collserola, en el qual hi forma part des de la redacció del Decret del Parc Natural, l'any 2010.

La Generalitat de Catalunya, principal afectada per la sentència, ha explicat al TOT que ja ha presentat recurs a la sentència perquè la finca no quedi fora del Parc Natural. La directora general de Polítiques Ambientals i santcugatenca Marta Subirà, ha explicat que "estem convençuts que la finca té les característiques" per mantenir-se dins del Parc. Subirà ha explicat que en el cas que finalment Torre Negra es quedés sense la protecció del Parc Natural, el sòl de la finca segueix sent sòl no urbanitzable de manera que "la sentència té poc efecte pràctic perquè a Torre Negra no s'hi pot urbanitzar", ha explicat Subirà.

Per la seva banda l'advocat de la constructora Núñez i Navarro, Rafael Jiménez ha considerat que és una sentència "molt dura" i ha explicat que torna a posar de manifest que "l'actuació de l'administració local i de la Generalitat és contraria al dret". Per la constructora, el fet que el TSJC hagi exclòs Torre Negra del Parc és un altre pas per tirar enrere els pals a les rodes que l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat han interposat per evitar que s'urbanitzi la zona. Jiménez ha explicat que caldrà veure les sentències que s'aniran publicant en els pròxims anys.

Finalment el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, s'ha mostrat contundent davant de la sentència i ha dit que "Torre Negra és i serà sòl no urbanitzable". També ha expressat que des de l'Ajuntament es considera que Torre Negra forma part dels límits de la Serra de Collserola i ha assegurat que no comparteixen la sentència però que no tenen cap dubte de la voluntat protectora de la Generalitat.

 
Comentaris

Destaquem