Un santcugatenc imputat en el cas de blanqueig de capital de Jordi Pujol Ferrusola

L'empresari santcugatencs, declara davant el jutge Ruz aquest dimecres 12 de novembre

Un empresari santcugatenc declara en condició d'imputat aquest dimecres 12 de novembre davant el jutge Pablo Ruz del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de Madrid. D'aquesta manera, el santcugatenc està relacionat en un dels casos de blanqueig de diners en el qual està involucrat Jordi Pujol Ferrusola. 

L'empresari està imputat juntament amb 10 persones més per la seva "suposada participació i cooperació amb les activitats de Jordi Pujol Ferrusola en determinades operacions mercantils investigades", segons apunta una interlocutòria del mateix jutge. En paral·lel, declaren, entre aquest dimecres 12 i aquest dijous 13 de novembre, 27 testimonis, entre els quals hi ha un altre santcugatenc Juan Parada Henares. 

El cas
El jutge Ruz havia imputat fins ara a Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Maria Mercè Gironés, per un presumpte delicte de blanqueig de capital i contra la hisenda pública.

El jutge ha rebut diversos informes d'Hisenda que recullen el moviment de divises que ha fet el matrimoni durant vuit anys, i que superen els 32 milions d'euros entre 2004 i 2012. Els informes també recullen la documentació bancària requerida durant aquests mesos.

En concret, centra les investigacions en les transaccions de 17 empreses i societats. Són entre altres Inter Rosario Port Services, Iniciatives Marketing i Inversions, Iberoamericana de Business and Marketing, Projecte Marketing CAT i Active Translation, que havien fet transaccions a través del BBVA, Banco Mediolanum i Credit Suisse amb sortida o destinació a Andorra, Luxemburg, Croàcia, Argentina, Uruguai Suïssa, Estats Units, Mèxic, França, Illes Caiman, Regne Unit, Leichenstein i Gabon.

Investigació dels del 2012
Ruz va obrir la investigació sobre el fill gran de Jordi Pujol el desembre del 2012 fruit de les declaracions que Javier de la Rosa i Maria Victòria Álvarez havien fet a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF). Álvarez havia explicat que Pujol havia transportat en cotxe "importants quantitats de divers en efectiu" des d'Andorra a Madrid, passant per Lleida.

 

 
Comentaris

Destaquem