Un grup de florestans ocupen les sis cases dels antics mestres i reivindiquen masoveria urbana

Aquest diumenge, 15 de juny, hi ha hagut un acte reivindicatiu amb doble objectiu: forçar a l'Ajuntament a fomentar la masoveria urbana i forçar un contracte entre el col·lectiu okupa i el consistori

La Floresta ha reivindicat aquest diumenge, 15 de juny, la masoveria urbana. Entre les accions per reivindicar el dret a l'habitatge, el col·lectiu, sota el projecte Sis claus, va ocupar les antigues cases dels mestres de la Floresta fa uns dies, les quals són propietat de l'Ajuntament, segons explica el col·lectiu. D'aquesta manera es pretén que també sigui el consistori qui apliqui la masoveria en aquests sis habitatges, una fórmula que permetria als llogueters fer-se càrrec de les despeses de la rehabilitació, però no pagant un lloguer habitual. Aquesta iniciativa es va posar en marxa al gener del 2013, però segons el consistori no ha tingut èxit.

Durant l'acte s'ha llegit un manifest al qual ha fet referència a la situació de l'habitatge a Sant Cugat. El text ha explicat que són 80 les persones que s'han inscrit a la iniciativa i 4 els propietaris que s'han adherit a cedir els seus habitatges. Tot i això no hi ha hagut cap contracte formalitzat. "Atenent aquests resultats, ens qüestionem si hi ha una voluntat real per part de l'Ajuntament per a què aquest projecte funcioni. En aquesta línia, hem trobat a faltar una campanya més proactiva per aconseguir propietaris i, d’altra banda, no entenem les dificultats que hi ha a l’hora de tancar contractes entre les parts interessades en formalitzar la masoveria", ha reivindicat el col·lectiu. Els florestans volen que, ara, sigui l'Ajuntament qui faci un contracte de masoveria. 



A l'acte hi han assitit prop de 40 persones




El projecte que han engegat es diu Sis claus, ja que sis són les cases ocupades per al col·lectiu. Durant tota aquesta setmana es faran diverses activitats, entre elles una concentració aquest dilluns 16 de juny, davant l'ajuntament, coincidint amb el Ple municipal. També es faran altres iniciatives, com ara concerts o activitats infantils, a les antigues cases dels mestres del carrer de Ginjoler, a la Floresta.

Llegeix el manifest

 
Comentaris

Destaquem