Un hort social destinarà tota la collita a Càritas

L’EMD de Valldoreix cedeix a l'entitat solidària la gestió dels horts urbans perquè tot el que es produeixi s'utilitzi per abastir el rebost

Nou pas perquè Càritas continuï tirant endavant el projecte Rebost, amb el que l'entitat ajuda a famílies en risc d'exclusió social donant-los aliment, aquesta vegada en forma d'hort. L’EMD de Valldoreix, Càritas i l’Obra Social “la Caixa”, han signat, el matí d'aquest dilluns, 29 d'abril, un acord per crear un hort social, del què el total de la producció es lliurarà a l’entitat perquè pugui aprovisionar el Rebost que Càritas té al carrer d'Orient i on es guardarà la producció de vegetals en una cambra frigorífica.

La voluntat és complementar amb verdures i hortalisses els ajuts alimentaris que lliura Càritas, que bàsicament se centren en productes de primera necessitat com llet, oli, farina, arròs, llegum, tonyina, tomàquet en llauna, ous i pollastre. Per condicionar els horts, comprar eines, material i planter l’Obra Social “la Caixa” donarà a Càritas una dotació de 6.000 euros.

La idea va sorgir d’una iniciativa de la ciutadania valldoreixenca, arran l’increment de sol·licituds d’ajut per part de famílies amb problemes econòmics per la crisi econòmica. La demanda ha estat finalment recollida pel president de l’EMD, Josep Puig, que conjuntament amb Mossèn Blai Blanquer, en representació de Càritas, i la directora d’àrea de negoci de “la Caixa” a Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Ripollet, Inés Jiménez, han donat forma signant l'acord.

Voluntaris i cultivadors
El projecte contempla que es formi un grup de voluntaris, veïns de Valldoreix, que es responsabilitzaran de gestionar i supervisar la producció dels horts, mentre que Càritas assignarà dues persones usuàries del servei perquè intervinguin en la producció, com a part del procés d’acompanyament social. Els que participin ho faran a través d'una beca d’uns 150 euros, l’educadora social de Càritas farà l’acompanyament.

 
Comentaris

Destaquem