Una festa commemora els 25 anys dels Drets dels Infants

En motiu del Dia Universal de la Infància i el XVII aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, Sant Cugat hi participa amb una sèrie d'activitats

Sant Cugat commemora els 25 anys de l’aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants d'UNICEF amb un programa basat en cinc activitats. La proposta s'emmarca en el fet que el municipi té el reconeixement com a Ciutat Amiga d'aquest mateix ens que vetlla per la protecció dels menors.

Aquest divendres, 21 de novembre, a 18.30 hores es farà l'encesa de llums commemoratives entorn del Teatre-Auditori. Seguidament, i a la Biblioteca Gabriel Ferrater, es farà la visita a l’exposició sobre els drets dels infants. Després al Cafè Auditori s'organitza una Lectura de fragments dels Drets dels Infants a càrrec del Consell dels infants i del Consell de joves 13-16. L'acte acabarà amb uns parlaments i una xocolatada.

La convenció defensa que els nens i nenes tenen drets com a éssers humans i necessiten cura i protecció especial. A partir d'aquesta premissa es va aprovar, ara fa 25 anys, la Convenció sobre els Drets de l’Infant (CDI), que va aportar una nova visió dels nens com a subjectes de drets que abans no existia.

Els drets de la infància es basen en quatre principis fonamentals: La no discriminació: tots els nens tenen els mateixos drets. L’interès superior de l’infant: qualsevol decisió, llei o política que pugui afectar a la infància ha de tenir en compte què és el millor per al nen. El dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament: tots els infants tenen dret a viure i a tenir un desenvolupament adequat i la participació: els menors d’edat tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afectin i a què les seves opinions siguin tingudes en compte.

La resta d'activitats

27 de novembre
Presentació al Consell Escolar Municipal del Pla Local Infància i Adolescència.

10 de desembre
Col·loqui - Debat “Els drets dels infants”. Organitzat per l’Institut de la Infància al Casal TorreBlanca.

15 de desembre
Aprovació al Ple Municipal el Pla local d’Infància i Adolescència.

 
Comentaris

Destaquem