Unes trampes intel·ligents capturaran rates a les canonades

Sant Cugat realitza una prova pilot per capturar aquests rosegadors a través d'un mecanisme que fa baixar unes varetes rígides que impacten amb l’animal i que aconsegueix eliminar el 100% dels animals

Sant Cugat ha posat en marxa una prova pilot per capturar rates a través de trampes intel·ligents. Un parany que actua mitjançant sensors de moviment i de temperatura es capaç de detectat i capturar el rosegador, llavors s'activa un mecanisme que fa baixar unes varetes rígides que impacten contra l’animal. La tecnologia, respectuosa amb el medi ambient ja que no s’utilitzen productes químics, aconsegueix eliminar el 100% de les rates que circulen per l’interior de la canonada on està col·locada la trampa.

Una vegada s’avaluï l'efectivitat de la prova pilot s'estudiarà la possibilitat d’utilitzar aquest dispositiu de manera permanent com a suport a les accions de control de rates. L’Ajuntament de Sant Cugat i l’empresa Anticimex 3D Sanidad Ambiental SA, han dut a terme durant el segon semestre de 2014 aquesta prova pilot amb trampes intel·ligents Smart-Trap.


L'aparell funcionant al carrer Major. FOTO: Cedida

Funcionament del giny
El dispositiu es col·loca dins de les canonades de desguàs per interceptar les rates que circulen per la xarxa de clavegueram. El parany actua a través de sensors de moviment i de temperatura i, un cop detectat el rosegador, s'activa un mecanisme que fa baixar unes varetes rígides que impacten amb la rata causant-li la mort immediata. Seguidament el sistema retreu les varetes i immediatament torna a restar actiu. La tecnologia aconsegueix eliminar el 100% de les rates que circulen per l’interior de la canonada i funciona on-line, el que  permet fer el seguiment a temps real del nombre de rosegadors eliminats.

A Sant Cugat han estat actives quatre trampes intel·ligents de captura entre l’agost i el desembre a la plaça de Pep Ventura, a la de Sant Pere, el carrer Major i el carrer Gorina. Es aquests 139 dies s’han capturat 95 rosegadors, una rata cada 1,4 dies.

 
Comentaris

Destaquem