A punt per començar les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

Està previst que els treballs comencin a mitjans d'abril, i tindran una durada aproximada de mig any

Les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola a Sant Cugat del Vallès començaran entre la segona i la tercera setmana del mes d'abril. Així s'ha anunciat durant la celebració del Consell de Barri del Centre Est aquest dimecres, 27 de març. Unes obres que tindran una durada d'entre 5 i 6 mesos i que suposaran la implementació de la primera fase del projecte (que en contempla dues), i que afecta el tram entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torreblanca.

Aquesta remodelació ha de permetre fer el carrer més ampli i més accessible, fomentar l'ús de l'espai públic, renovar la xarxa de clavegueram, donar continuïtat a l'eix de vianants i pacificar el trànsit a la zona.
L'adequació de l'avinguda, sorgida del procés participatiu fet al barri l'any 2016 i recollida en el Pla de millora del barri del Monestir-Sant Francesc, té l'objectiu de reformar l'avinguda per fer-la més amable als vianants i als veïns.

Més info: La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començarà a principis del 2019

Un cop feta tota la vianantització, només es podrà circular lliurement, però amb prioritat als vianants, pel tram que va des de la plaça de la Pelleria fins al carrer de Borrell. La resta d'avinguda Cerdanyola quedarà restringida als vehicles autoritzats i l'accés es regularà amb càmeres amb lector de matrícules com ja es fa a tot el centre de vianants.

Amb tot, Josep Canals ha recordat durant el Consell que l'Associació de Comerciants del barri ha presentat un contenciós administratiu en contra d'aquesta remodelació. Ferran Villaseñor, president del Consell de Barri, i el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient Joan Puigdomènec, han coincidit a remarcar que les obres començaran amb total normalitat, ja que "no hi ha cap sentència que obligui a aturar-les".

 

Afectacions viàries mentre durins les obres. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

Afectacions viàries mentre durins les obres. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat



Afectacions viàries per obres

Mentre durin les obres d'aquesta primera fase de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, es mantindrà la circulació fins al passeig de Torreblanca, sense que es produeixi cap modificació en el transport públic. Igualment, es garantirà, en la mesura del possible, l'accés al veïnat als aparcaments privats i les tasques de càrrega i descàrrega en el tram afectat per obres.

Moment de la celebració del Consell de Barri. FOTO: C.Caballé

Moment de la celebració del Consell de Barri. FOTO: C.Caballé

Pla del Monestir

Pel que fa a altres actuacions que s'estan fent al barri i que s'emmarquen en el Pla de Millora del Barri del Monestir, s'ha anunciat que ja s'està tramitant el conveni d'expropiació pactada amb la propietat de la casa ubicada a l'avinguda de Cerdanyola al passeig de Torreblanca, que ha d'esdevenir un nou equipament per al barri. Una operació que ha tingut un cost de 800.000 euros, i que està pendent que s'aprovi al ple municipal declarar-la bé d'interès local. Pel que fa als usos i el nom de l'equipament, es decidirà conjuntament amb el barri.

D'altra banda, s'ha anunciat que les obres de vianantització del carrer de Sant Llorenç començaran el mes vinent, amb una durada d'entre 4 i 5 mesos, i que al mes de maig començaran les obres de millora de l'accessibilitat al carrer d'Orient. També al mes d'abril s'instal·larà el nou enllumenat de la plaça d'en Coll, i començaran les obres de remodelació dels Jardins del Vallès.

 
Comentaris

Destaquem