Comencen les obres d'Abat Marcet i alguns veïns s'oposen a la tala d'arbres

Les obres s'allargaran 8 mesos i inclouen renovació d'arbrat i nova xarxa de clavegueram

L'Ajuntament ha començat les obres de reurbanització del carrer d'Abat Marcet, que han provocat queixes d'alguns dels veïns. El projecte, que s'allargarà vuit mesos, té com a objectiu replantar l'arbrat, evitar l'aixecament de les voreres, i col·locar voreres més amples amb un nou panot amb tractament fotocatalític "per captar partícules contaminants".

Amb motiu de la renovació d'arbres, aquestes setmanes s'estan talant els antics, i això ha provocat el descontentament d'una vintena de veïns, que no entenen "com s'ha pogut acceptar un projecte així en el context de crisi climàtica que vivim".

La renovació d'arbres substituirà les 94 mèlies per 62 parròties o arbre del ferro. M. Martín, una veïna del carrer, mostra preocupació "pel temps que puguin trigar a créixer i recuperar l'ombra del carrer". 

El projecte d'urbanització, segons declaren des de l'Ajuntament, "s'ha consensuat amb el veïnat per recollir al màxim possible totes les opinions i aportacions". De fet, es va passar una enquesta als veïns perquè es votés si es tirava endavant la proposta definitiva o no. Martín, però, defensa que "no es veien clars" els detalls del projecte i que s'hauria "d'haver explicat millor el que significaria aquestes obres".

La portaveu del grup de veïns contraris, tot i això, denuncia que les obres s'hagin fet a mida "per un grup de veïns que es queixava" i demana que no torni a passar: "El mal ja està fet, però es podria haver talat només aquells arbres amb arrels que afectaven la integritat de les cases".

A banda, les obres inclouen un nou enllumenat i un possible soterrament de les xarxes de telefonia i electricitat (que s'ha de pactar amb les companyies telefòniques), així com una nova xarxa de clavegueram i d'aigua potable. En total s'invertiran 715.000 €.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem