L’Ajuntament destina 3M€ a arranjar l’asfalt de 58 carrers entre el setembre i el desembre

L'Ajuntament ha impulsat un pla per arranjar l'asfalt en 58 carrers de la ciutat. José Gallardo (PSC), regidor de Mobilitat, explica que està prevista la licitació abans de l'agost i que les obres es faran entre els mesos de setembre i desembre de 2022. El pressupost és de 3 milions d'euros i surt del romanent d'inversions de tresoreria.

Les actuacions quedaran repartides pels barris del municipi. Gallardo informa que s'han prioritzat els carrers que estaven en pitjors condicions i els que són entrada a la ciutat. "Si a la gent li preocupa, a l'Ajuntament també ens preocupa", ha remarcat l'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC).

L'alcaldessa també ha aprofitat per avisar que amb les obres, tot i que s'espera que siguin "ràpides", hi haurà afectacions: "Demanem paciència a la ciutadania. Anirem informant dels trams afectats". S'intentarà programar les obres en dies festius, caps de setmana i hores nocturnes per no afectar tant al trànsit.

Pere Soler (PSC), tinent d'alcaldia de Mobilitat, ha fet valdre que el pacte de govern inicial "ja contemplava aquest arranjament, però va venir la pandèmia i vam prioritzar fer polítiques per mitigar-la". A més, comparteix que l'Ajuntament té pendent licitar obres de millora d'alguns carrils bici.

Avinguda d'Emeterio Escudero. FOTO: Ajuntament

Avinguda d'Emeterio Escudero. FOTO: Ajuntament

Vies que es reasfaltaran de manera total o gairebé total (14): avinguda de la Generalitat, avinguda de Gràcia, rambla del Celler (entre carrer de Borrell i la plaça de la Pelleria), carrer de Puig i Cadafalch (entre la plaça del Celler i el parc de la Pollancreda), rambla de Ribatallada, avinguda de Francesc Moragas, avinguda de Rius i Taulet (entre el carrer de Santiago Rossinyol i i avinguda de Lluís Companys, i entre el carrer de Pere Serra i l'avinguda de Can Graells), el passeig de Francesc Macià (sobre el pont i en diversos trams), carrer del Compte, carrer de Granollers, carrer de Pompeu Fabra, avinguda de la Verge de Montserrat, avinguda de Emeterio Escudero, i camí de Can Flo.

Vies que es reasfaltaran en trams o cruïlles (58): carrer de Jesús Serra i Santamans, carrer de Joan Regla, carrer d'Esteve Pila, avinguda del Safareig, carrer de Verdi, passeig d'Olabarria, avinguda de l'Enllaç, avinguda de Can Picanyol, carrer d'Alvarez, carrer de Dos de Maig, avinguda de Lluís Companys, carrer de Martorell, avinguda de Pla del Vinyet, carrer de Doctor Murillo, carrer de Manel Farrès, carrer d'Abat Biure, carrer d'Abat Escarré, carrer de Pau VI, carrer de Torrent de Ferrusons, carrer de Reus, carrer de Vic, carrer de Borrell, carrer del Bages, carrer de can Barata, camí dels Monjos, carrer de Jeroni Pujades, carrer del Priorat, carrer de Can Majó, carrer de Panamà, carrer de Santa Gemma, plaça de Pins, carrer de Tenerife, passeig del Nard, carrer d'Alacant, carrer d'Osca, passeig del Baixador, avinguda de les Marines, plaça de Vi, carrer de Victòria, carrer de Sevilla, passeig del Roser, plaça del Centre, avinguda de Can Busquets, i carrer de Magarola.

En total s’arranjarà aproximadament un total de 65.000 metres quadrats (6,5 hectàrees). L’objectiu, explica l'Ajuntament en un comunicat, és executar la totalitat dels treballs previstos en aquests carrers tot i que, a l’hora d'executar les obres, "és possible que es produeixin petits ajustos que acabin modificant lleugerament aquesta previsió".

Carrer de Josep Puig i Cadafalch. FOTO: Ajuntament

Carrer de Josep Puig i Cadafalch. FOTO: Ajuntament

Gallardo avisa que aquest pla d'obra inclou també una inversió en reposar senyalització vertical i pintada, millorar la seguretat del carril bici amb pilones i separadors, i col·locar reductors de velocitat.

A banda del pressupost per a l'arranjament d'asfalt als carrers, l'Ajuntament destina una partida de 200.000 € per arreglar voreres. Soler avança que aquesta xifra "s’anirà incrementant en els anys vinents". 

Més endavant, la intenció és fer una segona fase d'arranjament d'asfalt de carrers, prevista per incorporar-se al pressupost de 2023.

Avinguda de Pompeu Fabra. FOTO: Ajuntament

Carrer de Pompeu Fabra. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem