Mapes en 3D de Sant Cugat per agilitzar les llicències urbanístiques

En col·laboració amb Keybiotic, l'Ajuntament de Sant Cugat pretén agilitzar una part dels tràmits necessaris per a l'atorgament de permisos i llicències

L'AjuntamentKeybiotic, que amb els seus robots pot proporcionar mapes 3D de qualsevol entorn, col·laboraran per poder mesurar amb precisió la via pública de Sant Cugat, creant així un mapeig digital de la ciutat i obrir la porta a "noves fórmules de gestió" que permetin "agilitzar tràmits municipals". L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la directora de Keybotic, Irene Gómez, han signat un protocol d'intencions per desenvolupar el projecte a la ciutat durant els pròxims mesos.

El projecte consisteix en digitalitzar i mesurar amb "gran precisió" l'espai urbà de la ciutat, el mobiliari i equipaments municipals a través d'un robot autònom. L'objectiu del consistori és introduir noves eines tecnològiques i digitals "al servei de les persones i facilitar-los el seu dia a dia", ha declarat Mireia Ingla en un comunicat: "Hem d'impulsar una administració moderna i àgil, a l'alçada dels estàndards del segle XXI, i millorar així el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania."

Les dades obtingudes serviran per "agilitzar" una part dels tràmits necessaris per a l'atorgament de permisos i llicencies afirmen des de l'Ajuntament. Es podran permetre "l'atorgament automàtic d'alguns permisos des del moment de la sol·licitud per part de la ciutadania i les empreses", han conclòs.

Aquesta és la segona prova pilot que es realitza al municipi en termes de mapeig en tres dimensions. En la darrera ocasió va anar a càrrec d’Infraplan, a la tardor del 2020. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem