Aprovat el Pla Especial de Protecció de Collserola tot i la negativa de Sol i Aire

Els veïns del barri de Sant Cugat estan preocupats per les conseqüències que tindria l'aprovació d'aquest pla, aprovat en el Consell Metropolità

El ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que s'ha celebrat telemàticament el dijous 28 de maig, ha aprovat provisionalment el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), tot i la sol·licitud de l'Associació de Veïns de Sol i Aire als diferents grups metropolitans de votar en contra, ja que temen pel futur del seu barri.

PSC, En Comú Guanyem, ERC, Compromís i Acord per Torroelles han votat a favor del pla, mentre que Junts per Catalunya, Ciutadans, BCN pel Canvi i PP s'hi han oposat.

En el 2010 es van establir els límits del Parc Natural de la Serra de Collserola i es van identificar diferents nuclis habitats amb la denominació Espais de Regulació Especial (ERE) com a susceptibles d'un tractament urbanístic "detallat", com és el cas de Sol i Aire. No obstant això, les noves modificacions indiquen portar a extinció aquest barri de Sant Cugat.

D'aquesta manera, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, va sol·licitar un aclariment per saber que comportaven aquestes noves esmenes i com podrien afectar a Sol i Aire davant la preocupació del veïnat per les conseqüències que tindria l'aprovació del PEPNat. 

Finalment en el PEPNat s'ha especificat el següent pels Espais de Regulació Especial: "L'objecte d'aquest document és el de preveure i regular els mecanismes concrets a través dels quals s'abordarà el tractament de les edificacions existents i la restitució dels valors ambientals afectats. Així tindran com a finalitat retornar els sòls edificats i en situació de disconformitat urbanística a la condició que els és pròpia, corresponent al sòl no urbanitzable".

Amb això, tot i no comptar amb el vistiplau de l'associació de veïns de la zona, el text tornarà a la Comissió d'Urbanisme d'àmbit metropolità i, si aquesta considera que les esmenes que hi van fer han quedat ben recollides en el text final, elevarà el Pla al conseller de Territori i Sostenibilitat i al govern de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem