Aturem Ragull Centre assegura que l'estudi del projecte "no acredita l'interès públic"

La Plataforma Aturem Ragull centre segueix recollint signatures contra el projecte, i afirmat que a l'estudi d'aquest, elaborat pel tècnic d'Urbanisme, Xavier Ludevid, li manquen detalls

La Plataforma Aturem Ragull Centre assegura que l'estudi del projecte, elaborat pel tècnic d'Urbanisme de l'Ajuntament, Xavier Ludevid, "no pot considerar-se suficient en relació a l'acreditació de l'interès públic" de l'obra i que, a més, li manquen els detalls econòmics. "L'interès públic, és titularitza en benefici de tota la ciutadania. Sense l’acreditació econòmica de l'interès públic, per funcionari públic, semblen prevaldre els interessos particulars presentats per Ferrer Internacional SA.", diuen en un comunicat des de la plataforma.

En aquest sentit, asseguren que "l'informe no reuneix els requisits preceptius per acreditar l'interès per a la ratificació d'un conveni amb un privat, a criteri de professionals col·legiats que participen en la Plataforma". De fet, apunten també que "l'informe del Sr. Xavier Ludevid no valora que el benefici econòmic sigui major per al conjunt de la ciutadania, que el que obtindrà l'empresa amb la requalificació".

"Cap valoració econòmica"

Tal com explica la plataforma, l'estudi del tècnic sosté que la modificació del planejament que impulsa el Conveni s'ajusta a les necessitats i al model d'estratègia territorial de la ciutat. I en aquest àmbit, en el comunicat assegruen que es tracta d'una "declaració, però, que queda buida de contingut sense cap valoració econòmica".

A més, la Plataforma Aturem Ragull Centre destaca que "l'Ajuntament de Sant Cugat incompleix la valoració de l'equilibri per a l'interès públic de la proposta de modificació urbanística, de les cessions que s'hi produiran i la distribució de càrregues, l'aboca a la no aprovació de la Generalitat".

Per tot plegat, el moviment ciutadà demana al consistori replantejar-se el fet de "mantenir la proposta d’aprovació del Conveni presentat per Ferrer Internacional SA".

Recollida de signatures contra el projecte

Paral·lelament, la plataforma continua la campanya de recollida de signatures contra el projecte Ragull Centre, amb la col·laboració dels comerços del barri de Monestir- Sant Francesc. La recollida de signatures, en aquesta primera fase, es mantindrà fins al dissabte 5 de juny.

Preparen al·legacions

La Plataforma Aturem Ragull Centre, en previsió que l'Ajuntament no retiri la proposta de Conveni presentada per Ferrer Internacional, SA, està preparant al·legacions a la seva aprovació, sobre la base de la falta d'acreditació de l'interès públic de la requalificació urbanística anunciada.

La Plataforma agraeix la col·laboració desinteressada que està rebent de juristes, economistes, arquitectes i enginyers que estan contribuint amb argumentacions tècniques i que es centralitzen en el correu aturemragullcentre@gmail.com

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem