Desencallada la disputa compentencial de l'avinguda del Baixador

L'EMD de Valldoreix ha d'aprovar el projecte executiu per la urbanització de l'avinguda del Baixador

La urbanització de l'avinguda del Baixador, que els veïns fa anys que reclamen i que ha patit diversos retards, ha superat un nou escull. En aquest cas, les discrepàncies de competències entre l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Més info: La urbanització de l'avinguda del Baixador continua encallada

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar el tràmit per reconèixer la competència de tramitar el projecte a l'EMD de Valldoreix. "Aquest pas obre el cami per fer realitat el projecte, de gran importància per a la vila. L’EMD es felicita que aquest escull s’hagi pogut superar i agraeix a l’Ajuntament de Sant Cugat que hagi maniobrat per desbloquejar la urbanització", destaca el govern valldoreixenc en un comunicat.

"El més aviat possible el projecte d’urbanització de l’avinguda"

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Cugat a aprovar "el més aviat possible el projecte d’urbanització de l’avinguda". "Un projecte, cal recordar, que ja està redactat perquè l’Ajuntament el va encarregar assumint-ne les seves despeses i que cal consensuar amb els veïns de l’avinguda Baixador", afegeix el Consistori.

Així, ara l'EMD és el responsable d'aprovar el projecte d'obres, un pas que tampoc serà senzill. I és que el veïnat va reclamar canvis en el projecte per reduir el seu cost i l'EMD encara ha de definir i aprovar la versió definitiva. A més, no va acceptar totes les peticions veïnals en aquest sentit. El pressupost que es va donar a conèixer per l'obra era de cinc milions d'euros.

I després?

El següent pas entre les dues administracions serà acordar un conveni on s'estipuli les tasques i funcions que assumirà cada part en temes de finançament, licitació, adjudicació i execució de les obres. "Estem segurs que un marc d’entesa entre l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat és l’escenari més beneficiós per dur a bon port un projecte de la magnitud de la urbanització de l’avinguda del Baixador, que ha de donar resposta a les legítimes i justificades reivindicacions veïnals".

La urbanització de l'avinguda del Baixador

Sis anys després de retirar les torres d'alta tensió, aquesta via de dos quilòmetres entre Valldoreix i Mira-sol encara és de terra i el veïnat fa temps que denuncia el mal estat de carrer i els inconvenients que genera. Les dates de les obres s'han anat endarrerint (s'havia dit inicialment que la urbanització estaria llesta el 2019) i actualment no hi ha ni tan sols el projecte definitiu ni un calendari d'execució.

Més info: Veïns de l'avinguda del Baixador denuncien l'estat del carrer i reclamen la urbanització

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem