El Pla de Protecció de Collserola no obligarà a enderrocar Sol i Aire ni Mas Fortuny

El Consell Metropolità aprovava provisionalment el PEPNat de Collserola a principis del mes de maig

El Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), i la modificació del PGM (Pla General Metropolità) associada, aprovats inicialment pel Consell Metropolità a principis del mes de maig, no obligarà a enderrocar les cases de Sol i Aire ni les de Mas Fortuny a Sant Cugat del Vallès, tal com ha afirmat el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient en funcions Joan Puigdomènech.

 

Com detalla Puigdomènech, tant Sol i Aire com Mas Fortuny són "Espais de Regulació Específica (ERE), que en el futur vindran regits per un Programa d'Actuació que valorarà els efectes de la presència de l'ERE, i la seva funcionalitat dins del Parc". En aquest sentit, el tinent d'alcalde en funcions detalla que "vam insistir, i vam fer una negociació dura amb els redactors del PEPNat, que els veïns de Sol i Aire i els de Mas Fortuny estan organitzats entre si, amb sistemes d'autoprotecció, que vetllen per la protecció del Parc. Considerem que aquesta funció, des del punt de vista del municipi, és important, i ho volem protegir".

 

És per això, explica Puigdomènech, "que aquestes cases no van a extinció, sinó que com a ERE aniran a un Programa d'Actuació que, com diu el PEPNat, és iniciativa de l'ajuntament afectat, amb la participació dels propietaris residents". "L'Ajuntament, el que ha de fer és testejar si aquest comportament del veïnat, que jo considero exemplar, segueix sent valuós de cara a protegir el Parc en aquest lloc. Si aquestes comunitats fan aquesta funció de protegir l'entorn que tenen, l'Ajuntament no iniciarà una actuació d'extinció", afegeix.

 
Comentaris

Destaquem