Els veïns del Monestir ja poden donar la seva opinió per millorar el barri

La tercera fase d'aquest pla de millora de barri comptarà amb dos tallers oberts a tots els veïns per tal de trobar propostes i solucions a les necessitats del barri

Els veïns del barri del Monestir-Sant Francesc, així com totes aquelles persones implicades en el barri, ja poden donar la seva opinió per tal de dinamitzar i millorar el barri.

L'Ajuntament ha distribuït més de 4.000 tríptics que s'estan fent arribar als veïns i s'han col·locat als equipaments del barri per tal que, el màxim nombre de veïns es pugui implicar en aquest pla estratègic de millora del barri. Un pla que sorgeix d'una moció, presentada conjuntament per ERC-MES i Convergència, aprovada en el ple municipal del setembre del 2015 i que, ara, arriba a la tercera fase.

En una primera fase, es va constituir una comissió mixta que durant dos mesos va fer una diagnosi de la situació del barri. En aquest punt hi han participat un total de 10 entitats i associacions del barri.

Ara, després d'aquest procés ha arribat l'hora dels veïns. Per això mateix, el comissionat de participació ciutadana, Joan Puigdomenech, ha fet una crida a tots els veïns perquè participin. "És molt important la participació de la gent. És un moment en el qual els veïns es poden expressar".

El president del consell de barri Centre-Est, Ferran Villaseñor, que ha valorat molt positivament com s'està desenvolupant aquest procés, també ha demanat la participació. "Que la gent d'impliqui perquè hi hagi una veritable empenta cap a fer-se seu aquest projecte del barri del Monestir. Per a principis d'any ja hi ha una partida pressupostària i l'any que ve ja es començarà a executar".

Tallers participatius

Imatge de la campanya FOTO: Cedida

A banda dels tríptics que s'han repartit i de poder fer les votacions a través de la pàgina web de l'Ajuntament, aquest dissabte 26 de novembre i el dimecres 30, s'oferiran dos tallers oberts a tots els veïns i veïnes per tal de fomentar la participació i que surtin el màxim d'idees possible.

La primera trobada serà dissabte, 26 de novembre, entre les 10.00 h i les 14.00 h a l'escola Collserola. En aquesta primera sessió es tractaran els punts relacionats amb els espais públics, equipaments i habitatge del barri.

 

D'altra banda, dimecres 30 de novembre, entre les 19.00 h i les 21.30 h, la Casa de Cultura acollirà la segona sessió. Els temes que s'abordaran en aquest cas són els relacionats amb el comerç i la mobilitat del barri.

 

Des de l'Ajuntament demanen que, totes aquelles persones que hi vulguin participar enviïn un correu electrònic a participacio@santcugat.cat.

Un procés per crear un pla estratègic

Tot i que no hi ha una data límit per entregar les enquestes al Xalet Negre o per omplir el formulari on-line, des de la comissió de participació ciutadana es fixen finals d'any com a màxim.

Així, de cara al 2017 es podria començar a executar algunes de les propostes sorgides.

En aquest punt cal destacar que aquest no és un procés participatiu en què els veïns proposin, votin i s'executin directament totes les propostes, sinó que és un procés per fer, entre tots, una diagnosi de la situació del barri i per tal de trobar les possibles solucions i mirar de calendaritzar-les.

D'aquesta manera, l'Ajuntament confia en poder elaborar un pla estratègic que dibuixi les línies a seguir per tal de dinamitzar i millorar el barri de Sant Cugat on més gent hi viu.

 
Comentaris

Destaquem