L'EMD de Valldoreix destina 334.000€ per renovar la claveguera del torrent de Can Badal

La claveguera discorre actualment pel curs de la llera, provocant problemàtiques d'afloraments d'aigües residuals que contaminen el torrent

L'EMD de Valldoreix destina 334.000 euros per millorar i renovar la claveguera del torrent de Can Badal. Actualment, la claveguera discorre pel curs de la llera i provoca problemàtiques d'afloraments d'aigües residuals que contaminen el torrent. Les obres consisteixen en la realització de mig quilòmetre de nou col·lector, que substitueix la claveguera existent. Els treballs, que ja encaren la recta final, també inclouen la reparació d'un tram de 170 metres de col·lector existent i que ja discorre fora de la llera del torrent. 

Per millorar la situació actual del col·lector, es fa una instal·lació d'un nou tub de polietilè que transcorre en paral·lel a l'existent. L'actuació s'inicia en els pous existents d'aigües amunt del pont del carrer Brollador, des d'on el traçat del nou col·lector es deriva pel marge del torrent. El nou traçat segueix el pendent natural de la canalització fins a recuperar el traçat original, a través d’un pou de registre existent a l’alçada del passeig Font. Al llarg de la traça del nou col·lector es realitzen una sèrie de pous de registre que serveixen per realitzar els canvis d’alineacions i per connectar la nova claveguera a les diverses escomeses de les finques particulars i ramals que connecten al col·lector actual.

La intervenció també inclou la creació d’una escullera, un nou tram de camí i una passarel·la de pedres, que connecta el carrer Brollador amb el torrent de Can Badal en el seu pas sota l’avinguda de Can Monmany. El nou camí tindrà una amplada de 2,70 metres, i es pavimentarà amb barreja de grava i sauló.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem