Enderroquen l'antic edifici d'Espai Carré

L'enderroc servirà per aixecar un nou bloc amb 12 habitatges i la creació d'una plaça pública

L'antic edifici de l'Espai Carré, a carrer de Francesc Moragas, és pràcticament a terra. Els treballs d'enderroc van començar setmanes enrere i pràcticament ja han finalitzat. Ubicat al carrer de Francesc Moragas i la rambla de Can Mora, l'enderroc de la construcció permetrà aixecar una nova promoció d'habitatges i crear una plaça pública. La demolició va a càrrec de Demoliciones Marcos.

Un cop a terra, el projecte passa per construir un nou edifici amb 12 habitatges, locals comercials a la planta baixa, aparcaments soterrats i una placeta pública. A més, es rehabilitarà la façana de l'edifici més pròxim al pavelló i s'enderrocarà part dels àtics. D'aquesta manera s'igualaran els dos blocs.

Els habitatges tindran entre 108 i 140 metre quadrats i tenen un preu de venda superior als 700.000 euros.

Nou espai públic

La plaça, d'uns 250 metres quadrats, permetrà connectar a través d’una nova escala el carrer de Francesc Moragas amb la part baixa de la rambla de Can Mora. Un grup de santcugatencs ha recollit desenes de signatures per batejar la plaça amb el nom de Jaume Carré, fundador de Mobles Carré i molt implicat en la vida social i cultural de la ciutat. L'origen de Mobles Carré

Més info: Iniciativa ciutadana per dedicar una nova placeta a Jaume Carré

"Serà una transformació important del centre. És un guany per la ciutat", destacava el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. Els nous locals comercials s'ubicaran a la part de Francesc Moragas i a la rambla de Can Mora. 

Mobles Carré

Jaume Carré i Josefa Garcia Escutia van fundar El Hogar del Mueble a la plaça d'Octavià el 1948. I més tard, ja es van traslladar a l'edifici que ha ocupat l'Espai Carré històricament, amb un taller de fusteria i la botiga al seu damunt. Durant més de setanta anys, una referència per molts santcugatencs. A més, també van impulsar una fàbrica de mobles a Torelló, després que el taller que tenien a Rubí fos destruït per la rierada de 1962. Cal destacar que tot i que la botiga per a particulars tanqui, Carré continua amb la seva activitat enfocada a mobiliari per promotors i constructors.

Procés d'enderroc

FOTO: TOT Sant Cugat

WhatsApp Image 2023 02 03 at 13.40.28

FOTOS: Alba Martínez

WhatsApp Image 2023 01 31 at 17.43.46
 
WhatsApp Image 2023 01 31 at 17.46.18
 
 

FOTOS: Bernat Millet

WhatsApp Image 2023 01 02 at 11.37.04
 
WhatsApp Image 2023 01 02 at 11.37.03 (1) còpia 2
 
WhatsApp Image 2023 01 02 at 11.37.04 (1)

 

Imatges virtuals del projecte: Ajuntament

captura de pantalla 2022 08 26 a les 11 56 36

El nou edifici i la placeta pública, des del carrer de Francesc Moragas

captura de pantalla 2022 08 26 a les 11 56 28

Vista de com quedarà la nova construcció des de la rambla de Can Mora. L'edifici de la dreta és l'actual, però rehabilitat

 

Així era l'edifici d'Espai Carré

espai carre 7

Els mosaics

Un dels dos mosaics de la façana d'Espai Carré

Un dels dos mosaics de la façana d'Espai Carré 

La façana d'Espai Carré a Francesc Moragas compta amb dos mosaics artístics obra de Carme Canals. Segons va explicar l'Ajuntament, la propietat va intentar recuperar les rajoles dels trencadissos, però les peces de ceràmica vidriada són molt delicades i estan subjectes a un formigó molt resistent. Això fa que es algunes es van trencar en aquesta operació.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem