ERC-MES vol una 'comissió d'investigació' sobre una llicència d'obres municipal

L'Ajuntament pagarà 600.000 euros a uns veïns perquè no continuin amb uns processos judicials que podrien comportar una sentència milionària contrària a l'Ajuntament

ERC-MES vol que el Ple Municipal del 20 de juliol aprovi la creació d'una comissió informativa especial sobre la tramitació d'una llicència d'obres majors contrària al planejament urbanístic a la Costa del Golf i les seves implicacions judicials i patrimonials per l'Ajuntament de Sant Cugat, que haurà de pagar 600.000 euros a uns veïns per evitar que continuïn amb la demanda que van interposar contra el consistori per aquesta llicència.

Es tractaria de facto d'una comissió d'informació, que per Ferran Villaseñor és el mateix que una comissió d'investigació, però el pel reglament municipal no existeix aquesta nomenclatura. La intenció d'aquest procés és que "es doti de transparència les actuacions urbanístiques, judicials i econòmiques que ha comportat l’atorgament d'una llicència d’obres majors que ha tingut conseqüències econòmiques i judicials pel consistori".

La polèmica

La proposta d'Esquerra sorgeix perquè el govern municipal donarà compte al Ple d'un acord extrajudicial pel qual pagarà 600.000 euros a uns veïns que el 2002 van interposar una demanda contra el consistori per una llicència d'obres atorgada a uns tercers a la zona de la Costa del Golf. Els diners servirien perquè aquests veïns renunciéssin als seus drets judicials i no seguissin endavant amb la seva demanda contra l'Ajuntament.

I és que segons explica el membre d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, en poc temps hi hauria una sentència definitiva que obligaria a l'Ajuntament a enderrocar la casa afectada per aquesta llicència d'obres i a construir-ne una de nova. En total, diu que serien uns sis milions d'euros que haurien d'assumir els santcugatencs.

Aposta per la transparència

Ferran Villaseñor ha volgut deixar clar que la petició de crear una comissió d'investigació es deu a la voluntat d'ERC-MES d'apostar per la transparència: "Volem cristal·litzar l'acció de govern". Tot i això, Villaseñor també ha assegurat que no creuen que sigui una qüestió de corrupteles: "Partim de la base que no hi ha hagut corrupció".

Segons Villaseñor, la llicència es va donar malament en el seu moment i la comissió serviria perquè els ciutadans sàpiguen què ha passat i com es pot evitar de cara al futur.

I és que el regidor d'ERC-MES ha emfatitzat que 600.000 euros és una quantitat molt important per l'Ajuntament i que, segons diu, superen les partides de serveis socials.

 
Comentaris

Destaquem