La Floresta comptarà amb 35 nous habitatges de lloguer protegit

Es construiran dos edificis esglaonats a l'avinguda Verge de Montserrat i el projecte ja té assignat l'equip d'arquitectes

La Floresta tindrà dos edificis nous d'habitatges de lloguer protegit de cara el 2026, tal com ha explicat l'equip de govern. La idea és construir aquests blocs en una parcel·la de 2.416 m² situada entre l'avinguda Verge de Montserrat núm. 13 i al passatge de Sant Salvador, els quals comptaran amb 35 nous habitatges d'entre una i tres habitacions.

Es construirà en una parcel·la de 2.416 m2 situada entre l’avinguda Verge de Montserrat núm. 13  i al passatge de Sant Salvador. FOTO: Google Maps

Es construirà en una parcel·la de 2.416 m2 situada entre l’avinguda Verge de Montserrat núm. 13  i al passatge de Sant Salvador. FOTO: Google Maps


La construcció forma part de l'encàrrec de l'Ajuntament a l'empresa municipal Promusa per a la construcció d'habitatge assequible a la ciutat tal com es contempla al Pla d'Habitatge Assequible 2030. Aquests habitatges tindran una superfície màxima de 75 metres quadrats i disposaran també d'una plaça d'aparcament per a cada habitatge i espais comuns per afavorir la relació entre el veïnat.

Francesc Duch (ERC),regidor d'Habitatge, ha celebrat poder per un pas endavant per poder complir el Pla d'Habitatge Assequible: "Fem un pas més per impulsar el Pla d'Habitatge Assequible iniciant una nova promoció de lloguer a La Floresta. El nostre objectiu és que ningú hagi de marxar de la nostra ciutat pels preus del mercat immobiliari. Tanmateix, cal destacar l'alt nivell de les propostes arquitectòniques i la participació de despatxos d'arquitectura molt reconeguts".

Habitatge protegit La Floresta 2

Els habitatges tindran una superfície màxima de 75 metres quadrats. FOTO: Ajuntament


Així doncs, la designació de l'equip d'arquitectes s'ha fet a través d'un concurs públic dut a terme per Promusa i al qual s'hi han presentat 25 propostes. El jurat, format per membres de l'Ajuntament, de Promusa, del Col·legi Arquitectes i l'Escola d'Arquitectura, ha escollit 5 propostes finalistes entre les quals, finalment, s'ha triat la proposta que ha rebut més puntuació al concurs. Es tracta del projecte "Habitatge La Floresta 23" presentat per la UTE Bonell i Gil - Bonell Doriga, Arquitectes.

En aquesta avinguda, l'Ajuntament ja va presentar un projecte d'habitatge protegit, però en aquella ocasió de venda. La construcció es va trobar amb l'oposició veïnal, que van denunciar que suposaria un impacte ambiental i urbanístic per La Floresta. El projecte va quedar aturat el 2013.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem