El govern espanyol farà assequibles habitatges de la Sareb, que en té 11 a Sant Cugat

El pla aprovat al Consell de Ministres consisteix a mobilitzar 50.000 habitatges de l'anomenat "banc dolent" per destinar-los a lloguer assequible

50.000 habitatges de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) seran destinats al lloguer assequible. Així ho ha aprovat el Consell de Ministres del govern espanyol aquest dimarts, 18 d'abril, després que Pedro Sánchez ho anunciés en un acte a València.

Concretament, l'executiu posarà 21.000 habitatges a disposició de municipis i comunitats autònomes, impulsaran el lloguer social a 14.000 pisos ja habitats d'aquest parc, i promouran la construcció de fins a 15.000 habitatges públics en sòl disponible de la Sareb. A més, Sánchez es va comprometre a arribar al 20% de parc públic d'habitatge com els "països avançats" que vol emular. Actualment, l'Estat només en té el 3%, mentre que la mitjana europea se situa en el 9%.

A Sant Cugat, l'entitat coneguda com a "banc dolent" té, segons la seva pàgina web, 11 habitatges, 33 actius terciaris, 43 annexos (trasters i garatges), dos solars i cap obra en curs.

Pel que fa al lloguer assequible, la Sareb té 1.500 habitatges socials mitjançant acords de col·laboració amb les comunitats autònomes, la majoria de les quals són a Catalunya (930). A més, també en té més de 1.000 en col·laboració amb Ajuntaments, entre els quals trobem el de Barcelona (200 habitatges) o Sabadell (80), però no Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem