Ja es pot demanar l'ajuda per a la rehabilitació dels habitatges

Els ajuts, que s’atorguen a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es poden sol·licitar a l’Oficina Local d’Habitatge fins al 31 de gener

El període per demanar l'ajuda que atorga l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la rehabilitació d'habitatges, ja està obert.

Així doncs tots aquells ciutadans que vulguin dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges ja poden entregar la sol·licitud a l'Oficina Local d'Habitatge (Promusa), situada al carrer d'Elies Rogent, 10, fins al pròxim 31 de gener.

Els ajuts tenen l'objectiu de donar suport als propietaris o a les comunitats de veïns que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres i un màxim de 5.000 euros, segons el cas. Poden optar a les subvencions tots els edificis anteriors a 1981 i alguns edificis més recents que presentin problemes d’accessibilitat i habitabilitat greus.

La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts és de 7.076.198,25 euros, a repartir entre edificis dels diferents municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els ajuts poden sol·licitar-se per dur a terme tot tipus d'accions, d'entre les quals destaquen:

  • Actuacions de conservació. Aquesta línia s'adreça a la reparació d'estructura, façanes, cobertes, mitgeres, adequació de les instal·lacions i altres elements comuns de l'edifici.
  • Actuacions de millora de la qualitat i la sostenibilitat. Tenen a veure amb les actuacions relatives a l'increment de l'eficiència energètica, com són la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici, la instal·lació de sistemes de calefacció o refrigeració, la producció d'aigua calenta sanitària o la instal·lació d'equips de generació amb energies renovables, entre altres.
  • Actuacions de millora de l'accessibilitat. Aquesta tercera línia fa referència a la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tenen, així com a la supressió de barreres arquitectòniques.
  • Actuacions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges. Es tracta d'actuacions a l'interior dels habitatges individuals, com per exemple el canvi de la banyera per un plat de dutxa, la substitució de la caldera, l'adequació de les instal·lacions o el canvi de finestres.

 
Comentaris

Destaquem