L'Ajuntament assegura que el Pla de la plaça de Barcelona és beneficiós pels veïns

Damià Calvet destaca que els patis interiors es podran conservar sense enderrocar sempre i quan no es construeixin golfes a l'habitatge

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assegurat en declaracions al TOT que el Pla Especial de la plaça de Barcelona es va tirar endavant per buscar el benefici dels propietaris, alhora que es protegia el valor patrimonial i històric de l'entorn. Així respon a l'advocat Bautista Sotelo, que assegurava que el Pla Especial podia suposar un greu perjudici pels veïns.

Damià Calvet ha explicat que el pla urbanístic vigent (que volen substituir amb el Pla Especial) tenia dos incovenients. Per una banda, la forma de les golfes, que "era inadequada", i que ara es vol definir de forma uniforme per tots els habitatges. Per l'altra, ha assegurat que l'anterior pla deixava fora d'ordenació les construccions dels patis interiors de les cases.


Amb aquest context van tirar el Pla Especial de la Plaça de Barcelona, amb la idea d'establir una forma per les golfes i canviar el règim dels patis interiors a volums disconformes. Segons Sotelo, la figura del volum disconforme no et permetia fer-hi actuacions, cosa que nega Calvet: "És un règim que permet la seva conservació i fer-hi actuacions".

El que sí que ha reconegut Calvet és que una de les condicions que estipula el Pla és que els veïns que vulguin construir les golfes, hauran d'enderrocar la construcció del pati interior. "Si no es fa l'altell, es pot conservar", ha afegit. A més, ha recordat que la nova normativa no afectarà les golfes ja construïdes.

Finalment, el responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha posat a disposició dels ciutadans: "Convido a tots els veïns a què consultin la fitxa del seu immoble. Nosaltres oferim el màxim de col·laboració per explicar el que calgui". I és que el Pla Especial s'ha fet amb una fitxa individualitzada de cadascun dels habitatges de la plaça de Barcelona, per determinar exactament què es pot fer a cada construcció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem